Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepříjemná pomluva

DĚČÍN - Policisté šetří pravdivost zveřejněných údajů ... 

Potýká se s pomluvou

DĚČÍN - Policisté z Děčína v těchto dnech prověřují oznámení vztahující se k informacím zveřejněných na oblíbené sociální síti. V prosinci loňského roku se na internetu objevily informace, jenž se podle oznamovatele nezakládají na pravdě a narušují tím jeho dobrou pověst. Případ šetří s ohledem na přečin pomluvy. Kdo sdělí o druhém nepravdivý údaj a ohrozí tím značnou měrou jeho vážnost u spoluobčanů, může být potrestán ztrátou svobody až na jeden rok.

Znalec to vidí jinak

DĚČÍN - Děčínští strážci zákona zahájili dvaadvacátého ledna letošního roku trestní stíhání staršího muže z Děčína. Ten v současné chvíli čelí možným následkům přečinu pojistného podvodu, na který si „zadělal“ svým přístupem k pojistné smlouvě v rámci povinného ručení. Pod drobnohledem policistů skončily okolnosti ohlášené dopravní nehody z minulého roku, která se podle znaleckého posudku odehrála jinak, než jak bylo uvedeno v pojistném hlášení.

Shánějí se po dobytku

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - Policisté z Benešova nad Ploučnicí čelí od ledna letošního roku oznámení, které odkrývá možný přečin krádeže. Z pastvin kolem Verneřic na Děčínsku zmizelo v průběhu uplynulého roku na dvě desítky volně pasoucího se skotu. Ztráty se v současné chvíli pohybují na hranici 420.000,- Kč.

Návštěva neodešla s prázdnou

VARNSDORF –  Nepříjemného překvapení se před týdnem dočkal muž z Varnsdorfu. Z jeho bytu během noci ze středy na čtvrtek jednadvacátého ledna zmizelo několik jeh osobních věcí.  Mezi chybějícími věcmi se nachází  i jeho mobilní telefon a platební karty. Škoda přesahuje pět tisíc českých korun. Nedávnou nepříjemnost šetří policisté z ohledem na přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Prošetřováním všech dostupných okolností ve zkráceném přípravném řízení došli až ke dvěma lidem, jenž od šestadvacátého ledna letošního roku čelí sdělení podezření z výše uvedených  přečinů.

Poničené auto

DĚČÍN –  Místní policisté prověřují okolnosti poničení firemního auta, jenž jeho uživatel odstavil v ulici Karla Čapka v Děčíně.  Při návratu k němu ho čekalo nepříjemné zjištění. Při jeho obhlídce  se ukázalo, že pravá strana auta utržila vrypy do laku, jejíž opravou by majitel vozidla musel vydat minimálně šest tisíc českých korun.  Lednový případ šetří policisté s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín, 28 ledna 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293 

vytisknout  e-mailem