Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepříjemné probuzení

TEPLICE - Zloděj natrefil na spícího majitele chaty a další zprávy. 

Nepříjemné probuzení
     Majitel zahradní chaty v Krupce, který během teplejších nocí na zahradě přespává, má za sebou nečekaný zážitek. Během uplynulé noci ho probudilo světlo baterky, kterou mu svítil do očí neznámý muž. Když majitel chatky leknutím vykřikl, dal se zloděj, který se k němu vloupal na útěk. Překvapený muž zjistil, že lapka vnikl po překonání vrátek na jeho pozemek a ze zahradního altánku odcizil motorovou pilu, čerpadlo a dva prodlužovací kabely. Věci si zloděj připravil k plotu a vloupal se i do chatky, nečekal ale, že v ní najde spícího majitele.    
     Policisté, kteří na místo činu přijeli, zjistili, že jsou poškozené i dveře do přístavku sousední chatky. V rámci pátrání po pachateli budou zjišťovat, zda má na svědomí i tento skutek. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který může jít zloděj až na dva roky do vězení.
 
Kapsářka byla dopadena
     Po několikaměsíčním pátrání se policistům podařilo dopadnout zlodějku, která na sklonku loňského roku okradla muže v Oseku. Ve společnosti další ženy jej oslovila s dotazem, kde se v obci pečou dorty. Když jí začal důvěřivý občan vysvětlovat cestu, podezřelá se na něj namáčkla a z kapsy kalhot mu odcizila pouzdro se všemi doklady. Poté obě ženy z místa odešly, zlodějka ale musela být zklamaná, protože krádeží nezískala ani korunu. Kapsářka byla obviněna z přečinu krádeže, za který může strávit maximálně dva roky za mřížemi.
 
Za nehodou je alkohol
     Policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo včera kolem 17 hodiny v Krupce.  Řidič osobního vozidla nezvládl řízení a po projetí levotočivé zatáčky postupně narazil do čtyř zaparkovaných automobilů. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,96 promile alkoholu v dechu, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 160 tisíc korun. Třiatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K dopravní nehodě došlo v době od 22:30 hodin dne 26. března 2012 do 13:00 hodin dne 27. března 2012 v Duchcově, ul. Teplická. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl údajně nabourat zaparkovaný automobil Škoda Octavia červené barvy, na kterém je poškozeno levé zpětné zrcátko a levé přední dveře a následně z místa nehody ujet.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 417 534 389, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 4. 4. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208

vytisknout  e-mailem