Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nepřispívali na výživu svých dětí

PLZEŇ - Kriminalisté jim sdělili obvinění  

     Služba kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň šetří následující případy zanedbání povinné výživy.
     Policejní komisařka toto pondělí předala usnesení o zahájení trestního stíhání 43letému muži z Plzně, který od dubna roku 2011 do 20.5.2013 úmyslně nepřispíval na výživu svého syna částkou 2.100 korun českých a své dcery částkou ve výši 1.600 korun českých, přestože mu tato povinnost vyplývá jednak ze zákona o rodině a jednak mu byla nařízena rozsudkem okresního soudu. K rukám matky svých dětí tak dluží celkem 64.300 korun českých.
     Stejného dne pak policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání 44letého muže ze severního Plzeňska pro trestný čin Zanedbání povinné výživy dle § 196 odst. 1 tr. zákoníku. Muž od začátku dubna 2012 do 20.5.2013 v Plzni ani nikde jinde neplatil výživné ve výši 5.000 korun českých měsíčně na svoji nezletilou dceru, a to i přesto, že mu tuto povinnost vyplývá ze zákona o rodině a dále byla konkretizována okresním soudem. Obviněný muž tak dluží k rukám matky nezletilé částku ve výši 32.000 korun českých.

por. Mgr. Markéta Fialová
21. května 2013

vytisknout  e-mailem