Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nerespektoval pokyny policistů

LIBEREC - Při ujíždění havaroval a zranil se. 

V pátek 14. září v 22.45 chtěla policejní hlídka zastavit v Kubelíkově ulici v Liberci řidiče jedoucího s vozidlem značky Škoda Octavia. Muž nerespektoval znamení k zastavení vozidla dávaný policisty a vysokou rychlostí pokračoval ve směru ke kruhovému objezdu. Bohužel nezvládl řízení a vjel do betonového ostrůvku objezdu. Vozidlo bylo vymrštěno do vzduchu, přeletělo ostrůvek, dopadlo zpět na komunikaci, vyjelo mimo komunikaci a střetlo se s sloupem veřejného osvětlení. Z betonového ohraničení nárazem odlétl úlomek, který poškodil  vozidlo značky VW, které tímto místem projíždělo. Jak provinilý řidič, tak jeho spolujezdec chtěli z místa nehody utéct, ale byli policisty zadrženi a následně převezeni do nemocnice na ošetření.

Policisté zjistili, že 24letý řidič z Liberce byl pod vlivem alkoholu, kdy přístroj Drager mu naměřil přes jedno promile alkoholu, má blokován řidičský průkaz z důvodu vybodování a jeho vozidlo bylo nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, protože mělo prošlou technickou kontrolu. Celkově způsobená škoda představuje částku 96 000 Kč.

Policisté dopravního inspektorátu zahájili s mužem úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

por.Mgr.Ludmila Knopová
17. září 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem