Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nerespektují zákaz předjíždění

KRAJ - Cizincům "dálničáři" uložili kauce v celkové výši 50 tisíc korun! 

Policisté z dálničního oddělení v Jaroměři v průběhu víkendu na silnici I/33 uložili třem cizincům kauce za nedovolené předjíždění v celkové hodnotě 24 tisíc korun  a jednomu 26 tisíc korun za požití alkoholu.
Policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu odhalili 47letého řidiče ve směru jízdy na Náchod ve vozidle Volkswagen, když předjel nákladní vozidlo v místě, kde je to svislou i vodorovnou dopravní značkou zakázáno.
Při stejném protiprávním jednání „dálničáři“ dopadli dále 24letého a 52letého cizince ve vozidlech BMW a Mazda. Všichni provinilci se podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem, předložili doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla. Jelikož vzhledem k jejich státní příslušnosti vznikla důvodná obava, že se budou vyhýbat řízení o přestupku, byla jim uložena kauce 10, 8 a 6 tisíc korun.
V neposlední řadě v neděli v Hořicích krátce před 9. hodinou kontrolovali vozidlo Volkswagen, když u řidiče po provedení dechové zkoušky zjistili požití alkoholu. 42letý cizinec nadýchal 1,22 promile a policistům uvedl, že předchozí den vypil 8 piv. Řidič se na výzvu policistů odmítl podrobit lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem krve. Dále mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu, a jelikož opět vznikla obava, že se bude vyhýbat přestupkovému řízení, uložili mu kauci 26 tisíc korun, kterou na místě také uhradil.

por. Pižlová Šárka, DiS.
18. 8. 2022, 12:15

vytisknout  e-mailem