Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neřidič je stíhán za útok na policisty

MOST - Mladík, který vláčel policisty po silnici, byl obviněn; Pozdravil a dostal pěstí; Pět fanoušků obviněno.  

 Mostečtí policisté zahájili trestní stíhání mladistvého a obvinili ho z provinění násilí proti úřední osobě. Mladík měl v pondělí večer v litvínovské ulici Jiráskova ohrozit policisty při výkonu služby. Při dopravní kontrole vystoupil z vozidla, s policisty však nekomunikoval a nespolupracoval. Během kontroly náhle rychle naskočil zpět do vozu, které nastartoval. Policisté mu zabránili v zavření dveří a snažili se ho za užití zákonných výzev zastavit. Řidič však přidal na plynu, zrychlil jízdu a policisty vlekl po vozovce několik metrů, až spadli na silnici. Jeden z policistů utrpěl zranění a je v současné době v pracovní neschopnosti. Mladík užil násilí v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby a navíc se činu měl dopustit za užití motorového vozidla, které užil jako zbraň. Stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Případ je nadále v šetření kriminální policie, která zahájila další úkony trestního řízení po podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Mladík při ujíždění za obcí Litvínov havaroval, když v protisměru narazil do vozidla, jehož řidička na následky zranění zemřela.

 

Ve vzteku rozbil u restaurace výlohu

Svůj vztek zřejmě nezvládl 28letý muž z Mostu. Po jedné oslavě šel do mostecké restaurace v centru města Mostu, kde pracovala jeho bývalá přítelkyně. Muž se však v restauraci záhy zapomněl chovat slušně. Ženě sprostě nadával a nevadila mu ani přítomnost několika hostů. Když byl vyveden z provozovny zaměstnancem, dostal vztek, popadl kámen, který vzal ze záhonu a ten vhodil do výlohy. Poté klidně pokračoval v chůzi na tramvaj. Policisté obvodního oddělení v Mostě na základě výsledků šetření Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Poškozený majitel odhadl, že mu výtečník způsobil hmotnou škodu ve výši 10 000 korun.


 

Policisté kontrolovali chodce

Tento týden proběhla krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena i na chodce. Hlídky policistů stály v Mostě, Litvínově a Meziboří a kontrolovaly dodržování pravidel silničního provozu. Muži v uniformách zastavili celkem 44 vozidel a zjistili 29 přestupků v dopravě. Dva řidiči překročili stanovenou rychlost, jeden se zapomněl připoutat, čtyři chodci se dopustili dopravního přestupku, osm vozidel mělo nevyhovující technický stav a dva řidiči měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.


 

Pět kilo ořechů musela dvojice vrátit

Na policejní služebně v Hamru skončili muž a žena, kteří měli na cizí zahradě v Hamru sbírat vlašské ořechy. Dvojice byla na zahradě přistižena při sběru, kdy v igelitové tašce měla zhruba pět kilogramů ořechů. Na zahradu pár vnikl poté, co překonal oplocení. Spadané ořechy však již nedosbírali, na podezřelou dvojici policii upozornil všímavý občan. Policisté muži, který byl již za krádež souzen, sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jednání ženy je kvalifikováno jako přestupek proti majetku. Poškozený vyčíslil škodu na tři sta korun.


 

Pozdravil a dostal pěstí

Mostecká policie sdělila podezření ze spáchání přečinu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení 57letému muži z Mostu, který měl napadnout muže o deset let staršího. K napadení mělo dojít v tramvaji v ranních hodinách v Mostě, kdy poškozený cestoval do zaměstnání. Mezi cestujícími si všiml známého, kterého pozdravil. Místo odpovědi se mu však dostalo rány pěstí do obličeje. Při útoku poškozenému vypadly z ruky noviny na zem. Když je sbíral, vyinkasoval druhou ránu. Útočník poté z tramvaje vystoupil. Poškozený utrpěl drobné poranění.


 

V cizím bytě demontoval jádro

Do prázdného bytu v Janově vstoupili bez použití násilí dva mladí muži. Muž ve věku 22 let potkal v obci mladšího kamaráda a rozhodli se, že se půjdou do bytu ohřát. Náhle starší začal demontovat z bytového jádra hliníkové lišty. Rámus zalarmoval souseda, který do bytu nakoukl. Starší z bytu utekl a mladší tam setrval až do příjezdu policie. Ta 22letému muži z Litvínova sdělila s ohledem na jeho kriminální minulost podezření ze spáchání přečinu pokusu krádeže. Lišty v hodnotě 350 korun zůstaly na místě. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Fotbaloví fanoušci zapomněli na slušné vychování

Mostečtí policisté obvinili pět mladíků ve věku od 23 do 30 let z Mostu a Litvínova z přečinu výtržnictví. Ti měli dle výsledků šetření v létě na fotbalovém stadionu při utkání celků Most a Opava ztropit v sektoru domácích fanoušků výtržnost. Nejprve v průběhu utkání asi deset minut před koncem zápasu zapálili pyrotechniku a následně fyzicky napadli člena ochranné služby, který chtěl hořící pyrotechniku uhasit. Do muže strkali a srazili ho na zem. Posléze začali napadat další členy pořadatelské služby, které vytlačovali ze sektoru domácích. Použili proti nim pěsti, kopy a uráželi je vulgárními nadávkami. Policie pětici návštěvníků stíhá na svobodě. Případ je nadále v šetření, policie nevylučuje obvinění dalších osob.


 

pprap. Ludmila Světláková

Most 8. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem