Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neřidič policistům ujížděl

MOST - Ve městě naboural do garáže, pokusil se o útěk; Vykradl čtyři obchody, skončil ve vazbě.  

 Hlídce ujížděl, naboural do garáže, nemá řidičák, má zákaz řízení a měl pozitivní test na drogy

Policisté hlídkové služby si včera odpoledne všimli v mostecké ulici Pod Lajsníkem vozidla tovární značky Ford Focus, které nemělo zapnutá světla a chtěli ho zastavit. Řidiči dávali znamení k zastavení, ten však na ně nereagoval a začal hlídce ujíždět. V okolních ulicích K. J. Erbena a B. Martinů překročil povolenou rychlost, v ulici V. Talicha nebezpečnou jízdou ohrozil chodce, kteří museli rychle z dosahu pozemní komunikace. Na křižovatce ulic V. Talicha a J. Kubelíka nezvládl řízení a přední částí vozidla narazil do zdi garáže. Zeď proboural a poškodil i uvnitř zaparkované auto. Z automobilu okamžitě vyběhl a dal se na útěk. Policisté ho pronásledovali a po pár metrech ho zadrželi. Následně u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivní byl orientační test na canabis, opiáty, metamfetamin a amfetamin. Vyšetření v nemocnici a odběry muž odmítl. Šetřením bylo zjištěno, že řidič je vlastně neřidič, nevlastní řidičské oprávnění a má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2016. Policejní inspektor včera sdělil 36letému Mostečanovi ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je šetřen i dopravní policií kvůli dopravní nehodě.


 

V noci vykradl čtyři prodejny, odnesl pokladny, cigarety a alkohol, skončil ve vazbě

Policisté z Mostu odhalili pachatele, který má dle nich na svědomí čtyři případy vloupání do prodejních objektů v Mostě. Mostečan ve věku 31 let se měl vloupat do dvou večerek a dvou prodejen. K vloupáním došlo v lednu a únoru. Muž, kterého policie obvinila z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci, přicházel do provozoven většinou v pozdně noční době. Dovnitř se dostal za použití násilí. Z obchodu odcizil tři pokladny, peníze, cigarety, alkohol a další zboží. Při vloupání vždy poškodil vstupní dveře. Poškozeným firmám způsobil celkovou škodu ve výši 162 tisíc korun. Pokladny prý vyhodil, peníze utratil a zboží užil pro vlastní potřebu nebo část prodal. Obviněný kradl již v minulosti, v roce 2013 se vrátil z vězení. Vyšetřovatel obviněného zadržel v policejní cele a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání. Okresní soud dnes na obviněného uvalil vazbu.


 

Pod rouškou tmy tahali ze země u kolejí kabely, hlídka je přistihla

Na večerní lup se vydali dva muži, oba ve věku 31 let z Mostu. V pozdně nočních hodinách, kdy ostatní lidi spí, se dvojice objevila v prostoru železnice poblíž obce Obrnice. Muži vykopávali přívodní a ovládací kabely k rozvaděčům a osvětlení. Na místě je přistihla hlídka obrnických policistů, která přijala oznámení o pravděpodobné krádeži. Muži stihli z výkopu vytahat deset metrů kabelů, které chtěli odcizit. Hodlali je zpeněžit ve sběrně. K pokusu krádeže ve spolupachatelství došlo koncem února. Policie oběma mužům s ohledem na jejich kriminální minulost sdělila podezření ze spáchání přečinu pokusu krádeže. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Krádeže kovů pokračují

Neznámý pachatel v noci na středu v obci Litvínov přelezl třímetrové oplocení u zadní části jednoho supermarketu a na místě odcizil pět metrů přívodního kabelu a stejnou délku datového kabelu. Poškozená společnost vyčíslila hmotnou škodu na částku 30 000 korun. Jiný lapka vnikl do neobývaného bytu na janovském sídlišti v přesně nezjištěnou dobu. Uvnitř bytové jednotky odmontoval v koupelně a kuchyni tři vodovodní kovové baterie. Případy krádeží kovů šetří litvínovští a hamerští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. března 2015

 

vytisknout  e-mailem