Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neřidič pod vlivem

LIBEREC – Řidič jednostopého "přibližovadla" havaroval v centru města. 

Centrem Liberce se v sobotu 30. června krátce před jedenadvacátou hodnou proháněl 42 letý motocyklista. Na své Yamaze mířil z motosrazu domů. Posilněn 7 pivy však nezvládl řízení na křižovatce ulic Sokolovská a Legií. Při zastavování na křižovatce zřejmě neodhadl váhu motocyklu a skončil se strojem na boku.
1.png
Policisté, kteří se okamžitě dostavili na místo dopravní nehody, provedli nezbytné a neodkladné úkony. Inkriminované místo zajistili do příjezdu dopravních policistů. Následovala orientační dechová zkouška u 42 letého řidiče. Přístroj vykázal hodnoty přes 2,3 promile. Nicméně k neméně zajímavému zjištění došli policisté jen o několik málo okamžiků později. Z lustrace v policejní evidenci totiž vyplynulo, že 42 letý Liberečan není držitelem žádného řidičského oprávnění.

Kromě zákazu další jízdy policisté muži ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn a motocykl utrpěl jen drobný šrám.

 

4. července 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem