Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neřidič, zákaz řízení, policejní honička

LIBEREC – Agresivního řidiče zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby v Liberci. 

V pátek 2. února v 01:10 prováděli policisté z oddělení hlídkové služby v Liberci běžný dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. V ulici Dobiášova v Liberci spatřili tmavé vozidlo Audi, které policejní hlídku minulo a pokračovalo dál ve směru do centra města. Policisté v řidiči tmavé Audiny poznali muže, který jim pro svou kriminální minulost byl velice dobře znám. Okamžitě proto otočili služební vůz a rozhodli se jej zkontrolovat. Jakmile řidič tmavého vozu zjistil, že v závěsu za ním jede služební auto se zapnutým majákem, sešlápl plynový pedál v domění, že policistům ujede. To, že se jednalo o chybnou úvahu, zjistil 45letý muž z Jablonce po několika málo minutách.Audi 4.png

Zběsilou honičku, během které ujížděl s postarším vozem i 110 km/h ulicemi města, projel několika zákazy vjezdu všech motorových vozidel a nerespektoval znamení k zastavení vozu dávaná mu policisty, zakončil recidivista dopravní nehodou. Vysoká rychlost způsobila, že nezvládl řízení při průjezdu kruhovým objezdem a naboural do lampy veřejného osvětlení. Paradoxně se tak stalo v místech, kde muže z Jablonce policisté začali pronásledovat. Ujeli skoro tři kilometry.
Honičku zaznamena kamera v policejním voze. Video můžete shlédnout zde.

I přes to, že se svou spolujezdkyní byli oba patřičně promasírování vozidlovými airbagy, stačili si bezprostředně po nárazu ještě vyměnit místa v autě. 45letému muži, který není držitelem řidičského oprávění, byl několikrát soudně trestán a měl v době nehody vysloven zákaz řízení motorových vozidel zřejmě velmi záhy došlo, že by mohl putovat zpět do věznice, odkud před nedávnem vyšel ven. Mladá žena tak vylezla z nabouraného vozu z místa řidiče, zatímco recidivista se „zjevil“ na druhé straně.
Oba „výtečníci“ byli okamžitě zadrženi a putovali v doprovodu mužů zákona na policejní služebnu. Recidivista po bezodkladných úkonech pokračoval do policejní cely.

Policejní komisař sdělil 45letému muži z Jablonce obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta a současně podal podnět k návrhu na recidivistovo vzetí do vazby. Soudce Okresního soudu návrh akceptoval a muž tak skončil za mřížemi věznice.

Výše vzniklé škody nebyla do současné doby vyčíslena. U řidiče i spolujezdkyně byly provedeny orientační dechové zkoušky ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy přístroje vykázaly nulové hodnoty.
 

6. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

1 Audi 1

1 Audi 1 

Detailní náhled

2 Audi 2

2 Audi 2 

Detailní náhled

3 Audi 3

3 Audi 3 

Detailní náhled

4 Audi 5

4 Audi 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem