Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neřidiče přistihli policisté za volantem hned dvakrát

LIBEREC - 19letý mladík skončil hned dvakrát během několika hodin v rukou policistů. Měl zákaz řízení a před jízdou i pil. I když mu další jízdu zakázali, odpoledne seděl za volantem znova. A opět měl štěstí na policisty. 

Policejní hlídka zastavila a kontrolovala ve středu po třetí hodině v noci muže, který řídil osobní vozidlo Fiat Bravo v ulici Březová alej. Kontrola policistů probíhala standardně  -  kontrolovali, zda má řidič potřebné doklady k řízení vozu, osobní doklady a provedli i dechovou zkoušku. Pro kontrolovaného, teprve 19letého řidiče, nedopadlo nic příznivě. Což si i sám mohl odvodit už ve chvíli, kdy ho policisté stavěli. Lustrací totiž zjistili, že mu Městský úřad v Turnově uložil trest, který spočíval v zákazu řízení motorových vozidel, a to v délce trvání šesti měsíců. Tedy do začátku srpna letošního roku neměl za volantem vůbec sedět, čehož si byl dostatečně vědom. Pak přišla na řadu orientační dechová zkouška a byl další problém, Řidič ji měl pozitivní. Po opakovaných dechových zkouškách mu naměřili bezmála čtyři desetiny promile.Řidič se i sám policistům doznal, že pil a přes náležité poučení již ani nepožadoval odběr krve. Policisté mu zakázali další jízdu, zadrželi ho a následně jej umístili do policejní cely. Ještě týž den v ranních hodinách mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a propustili ho na svobodu. 

Tím mohl případ skončit s tím, že by si měl mladík v krátké době vyslechnout trest, který jej za několik porušení zákona čeká. Mladík si to ale zřejmě nijak zásadně k srdci nevzal. Téhož dne, 1. května, jej policisté přistihli opět řídit, a to konkrétně v centru města. S autem vjel do pěší zóny, pak několikrát couval a pak zastavil na křižovatce ulic Rumunská, Revoluční a Moskevská. I přesto, že si byl vědom toho, že jej policisté za volantem vidí, snažil se vše napravit tím, že se v řízení rychle vyměnil se svou přítelkyní. Nebylo mu to ale nic platné, a tak to nakonec policistům i sám potvrdil.

Svým nezodpovědným jednáním může mladík v tom nejhorším případě ztratit svobodu, a to až na tři roky. 

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
2. 5. 2013

vytisknout  e-mailem