Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neschoval se

CHOMUTOV - Od února páchal další krádeže, Peníze nevrací..... 

Neschoval se
Kadaňští policisté zadrželi v jednom z místních bytů 32letého muže z Klášterce nad Ohří, na kterého byl vydán Okresním soudem Chomutov příkaz k dodání do výkonu trestu. Policisté ale zjistili, že se od února letošního roku dopustil dalších pěti vloupání. V Kadani vnikl do prodejny se smíšeným zbožím a prodejny nábytku. V obcích Horní Halže, Loučná pod Klínovcem a Rájov zase „navštívil“ rekreační chaty. Sebral peníze, notebook, sportovní tašky, oblečení, šperky z chirurgické oceli, hodinky, sněhovou frézu, pilu, čerpadlo a další věci. Kromě toho nenechal na místě ani lyžařské vybavení, jízdní kolo a vybavení na snowboard. Za sebou zanechal škodu v celkové výši 299 tisíc korun. Část odcizených věcí policisté našli při domovní prohlídce. Obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci si zadržený již převzal a bude následovat jeho eskorta do výkonu trestu odnětí svobody.

Peníze nevrací
Senior z Chomutova několikrát půjčil finanční hotovost 37letému muži z okresního města. K první půjčce došlo v únoru letošního roku a muž se zavázal, že peníze bude pravidelně měsíčně splácet. To však neučinil a do dnešního dne se dluh vyšplhal na 6 tisíc korun. Kromě toho se poškozenému vyhýbá a je nekontaktní. Za podvod hrozí pachateli v případě odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi.

Batoh přilákal zloděje
Odložený batoh mezi sedaly zaparkovaného auta, přilákal pozornost neznámého zloděje. Muž z Litoměřic přijel na návštěvu do Chomutova, vozidlo zaparkoval v ulici Kaštanka a batoh nechal v kabině nákladního vozidla. Kdosi poškodil dveře, vnikl dovnitř a sebral mu taštičku s osobními doklady, dvě inzulínová pera a měřič cukru. Celková škoda se vyšplhala na téměř 7 tisíc korun. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

30. května 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem