Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nesmířil se s rozchodem

CHOMUTOV - Objasněné vloupání do školy, V marketu kradla alkohol.... 

Nesmířil se s rozchodem 
24letý mladík zavítal na chomutovské sídliště, aby zde vyhledal svou bývalou přítelkyni. Z chodby ho žena pozvalo do bytu, kde jí muž začal vyčítat její současný vztah, několikrát jí udeřil, ničil zařízení bytu a vyhrožoval, že jí usmrtí. Jelikož se žena bála, že výhrůžky uskuteční, utekla z bytu a zavolala policii. Než hlídka přijela, muž z bytu utekl. Poškozená vyhledala lékařské ošetření, pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Do protokolu uvedla, že poškozením věcí v bytě jí vznikla škoda 1500 korun. Na násilníka čeká obvinění z nebezpečného vyhrožování.
 
Objasněné vloupání do školy
Dva muži z Jirkova vnikli do objektu bývalé místní školy. Budovu prohledali a odcizil deset kusů litinových desek. Prodat svůj lup ve sběrně však nestačili, oba zadrželi strážníci. Policisté z místního obvodního oddělení sdělili podezření z krádeže 19letému mladíkovi i jeho 22letému společníkovi. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
V marketu kradla alkohol
Šest kusů lahví s alkoholem si vybrala v chomutovském marketu 22letá žena z Prahy. Na zaplacení hotovosti ve výši 3200 korun však neměla, proto lahve ukryla do batohu. Její jednání neušlo pozornosti pracovníků bezpečnostní agentury. Když u pokladny zaplatila pouze za část nákupu a snažila se odejít, byla zadržena. Odcizený alkohol byl ženě odebrán a vrácen na prodejnu. I když se odmítla ke svému jednání vyjádřit, čeká na ni obvinění z trestného činu krádeže.
 
Domů šel bez bundy
Návštěvník chomutovské diskotéky přišel o bundu. Muž si oblečení odložil a nevěnoval mu pozornost. Kromě klíčů a hotovosti přišel poškozený i o osobní doklady, kreditní kartu a klíče s dálkovým ovládáním na otevírání vrat. Při výpovědi škodu upřesnil na 5500 korun. Po pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 
Kradli železo
Policisté z Března zahájili vyšetřování krádeže železa. Dva mladíci, ve věku 20 a 22 roků, vnikli do rekonstruované hospodářské budovy a odtud odcizili třímetrový železný profil. Firma vyčíslila škodu na 1400 korun. Protože ale bylo zjištěno, že oba muži byli již za krádeže souzeni, ceká na ně obvinění z trestného činu. Lup byl u pachatelů zajištěn, bude vrácen majiteli.
 
Nájemníci zůstali bez signálu
Obyvatelé domu na chomutovském sídlišti nemohli sledovat své televizní přijímače. Kdosi totiž vnikl do společných sklepních prostor, kde přerušil anténní koaxiální kabel. Oprava poškozeného zařízení bude zřizovací firmu stát nejméně 8 tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté, mají pro něj připraveno obvinění z poškození cizí věci.
 
16. března 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem