Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nesportovní chování fotbalisty

Mladý fotbalista nakopl svého protihráče do hlavy, způsobil mu tak těžkou újmu na zdraví. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu vyšetřují od ledna letošního roku případ hrubého nesportovního chování, které se odehrálo během jednoho lednového fotbalového utkání v pražském Braníku. Devětadvacetiletý fotbalista ve 40. minutě zápasu fauloval svého dvacetiletého protihráče, ten upadl na zem a skončil takzvaně „na čtyřech“. Útočník však k němu přistoupil a poměrně velkou silou ho kopl do hlavy. Mladík ihned upadl do bezvědomí a na místo musela přijet záchranná služba, která zraněného převezla do nemocnice, kde zůstal v hospitalizaci. Tímto hrubým způsobem tak útočník rušil průběh sportovního utkání a v důsledku toho musel být zápas přerušen.
 
Celý případ si převzali kriminalisté, kteří vyslechli několik svědků události a nechali vypracovat znalecký posudek z oboru zdravotnictví a odvětví soudního lékařství, na jehož základě zjistili, že mladý napadený fotbalista utrpěl střední otřes mozku, zlomeninu pátého krčního obratle a pohmožděniny na hlavě.
 
Vyšetřovatel pak na konci minulého týdne zahájil trestní stíhání devětadvacetiletého fotbalisty jako obviněného ze spáchání trestního činu těžké ublížení na zdraví a pokus výtržnictví, za což mu hrozí až desetileté vězení. Jeho stíhání vedou policisté na svobodě.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 25. 9. 2013

vytisknout  e-mailem