Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nestará se o tři děti

CHOMUTOV - A nedá si pokoj, Během října další auta..... 

Nestará se o tři děti
Téměř 51 tisíc korun dluží svým dětem 39letý muž z Křimova. Povinnost přispívat na výchovu synů mu nařídil Okresní soud Chomutov a Okresní soud pro Prahu. Rozhodnutí nerespektoval a na výchově dětí se nepodílel. Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
A nedá si pokoj
Do objektu zahrádkářské kolonie v Chomutově Na Průhoně vnikl 29letý místní obyvatel. Vybral si jednu chatku, vnikl dovnitř, prostory prohledal, ale všechny věci zůstaly na svých místech. Oprava poškozeného zařízení stála majitele 500 korun. Na muže čeká obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Policisté totiž zjistili, že za krádeže byl odsouzen Okresním soudem Chomutov v září 2011. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 
Během října dalších šest aut
Jak jsme již včera informovali, teprve 18letý mladík z okresního města vnikl v září do zaparkovaného vozidla v ulici Patočkova. Policisté ale zjistili, že to není jeho jediné vykradené vozidlo. V této činnosti pokračoval i během měsíce října, kdy opravdu nezahálel. V okresním městě má na svědomí dalších šest vniknutí do vozidel různých značek. Sebral digitální kameru, navigace, displej pro parkovací systém, antiradar a další věci. Majitelům způsobil celkovou škodu za téměř 60 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil z krádeže a poškození cizí věci.
 
Sliby neplnil
Obvinění z podvodu si převzal 44letý muž z Chomutovska. Dvěma poškozeným slíbil, že jim provede stavební práce na zahrádkách. Za tímto účelem od nich převzal finanční hotovost v celkové výši 38 tisíc korun. I když k dohodě došlo během loňského léta, muž slib nedodržel a získané peníze použil pro vlastní potřebu. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Napadal a vyhrožoval
Klášterečtí policisté vyšetřují incident, ke kterému došlo v Dlouhé ulici. 34letý muž nejprve poškozenému nadával a pak ho chtěl i fyzicky napadnout. Po neúspěšném útoku však upadl na zem. Když ze své tašky vytáhl kladivo a nůž, poškozený na nic nečekal a z místa utekl. Jednání podezřelého policisté vyhodnotili jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u obou mužů negativní, u podezřelého však byl pozitivní orientační test na amfetamin. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Domů bez kola
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži jízdního kola. Majitel uvedl, že kolo řádně uzamkl a odstavil do rámu před knihovnou na Palackého ulici. O několik minut později zjistil, že kolo kdosi odcizil. Jeho hodnotu vyčíslil na 17 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Kalhoty v tašce
Hlídka policistů z Jirkova zasahovala v místním marketu. Bezpečnostní pracovníci zde zdrželi při krádeži 26letou ženu z okresního města. Podezřelá odebrala z věšáku dva kusy dámských legín v hodnotě 498 korun a ty následně uschovala do své kabelky. Prostorem pokladem se pak snažila odejít bez řádného zaplacení. Policisté následně zjistili, že za krádeže byla v nedávné době Okresním soudem Chomutov odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody.
 
24. října 2013
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem