Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nešťastné přivítání nového roku

Slaný - Neodborností a neohleduplností při manipulaci s petardou z ohňostroje způsobil požár balkonu.  

    Novýk rok 2014 začal pro rodinu ve Slaném velmi nešťastně. Neodbornou manipulací s petardou z ohňostroje a velkou neohledulností k ostatním občanům se zachoval dosud neznámý pachatel, který vítal první minuty v novém roce zábavnou pyrotechnikou bez ohledu na okolí. Několik minut po půlnoci dne 1. ledna 2014 bylo oznámeno na linku 112, že v 9. patře ve Slaném v Žižkově ulici hoří na balkoně. Na místo oznámení se ihned dostavil HZS a policisté. Provedeným policejním šetřením bylo zjištěno, že ke vzniku požáru došlo vystřelenou petardou z ohňostroje, čímž byl zapálen balkón, kde vznikl  požár, který se rozšířil dovnitř bytu a došlo tak k vyhoření dětského pokoje. V této nešťastné situaci spojené s neuváženým a neodborným jednáním pachatele nebyli majitelé bytu doma. Hasiči svým profesionálním zásahem požár zneškodnili. Neznámý pachatel svým chováním způsobil škodu předběžně ve výši  140 000,-Kč. Policie případ nyní prošetřuje jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci a po pachateli tohoto činu intenzivně pátrá.

1. ledna 2014

nprap. Jana Šteinerová  

Ostatní novoroční případy z Kladenska

Nevhodné chování - několik minut před půlnocí dne 31. prosince 2013 uvízla skupina 3 osob ve výtahu v Gagarinově ulici ve Slaném. Uvěznění dva muži ve věku 21 a 28 let a 38 letá žena se snažili ze zaseklého výtahu dostat ven. Oba muži svým jednáním začali demolovat prostory této kabiny. Policejní hlídka oba muže vyzvala, aby zanechali protiprávního jednání. Podezřelý 28 letý muž ze Slánska tuto výzvu nerespektoval a nadále v tomto protiprávním jednání pokračoval. Po otevření výtahových dveří byl zajištěn a umístěn do policejní cely.Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

Alkohol za volantem - po 18. hodině v obci Malé Kyšice v ulici Osvobození projížděl řidič se svým osobním vozidlem Škoda Forman a způsobil dopravní nehodu, a to tak, že nacouval do dvou zaparkovaných vozidel. Po tomto způsobeném skutku z místa odjel do Lesní ulice, kde ponechal vozidlo zaparkované. Policejní hlídka řidiče vypátrala a provedla s ním prvotní úkony. Podezřelý 30 letý řidič z Kladna se k jízdě doznal a následnou provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že muž před jízdou požil alkohol, neboť při dechové zkoušce byla naměřena hodnota 2,21 promile alkoholu v dechu. Způsobená škoda při dopravní nehodě je ve výši 65 000,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Odcizení peněženky - dne 1. ledna 2014 po 20. hodině bylo oznámeno, že na křižovatce ulic Navrátilova a Kreibichova ve Slaném se nachází ležící muž. Po příjezdu policistů z OOP Slaný se na místě nacházela hlídka MP a byla přivolána RZS. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 57 letého muže, který požil alkoholické nápoje. Muž odmítl ošetření i převoz do nemocnice. Na místě policejní hlídce uvedl, že byl přibližně před hodinou v ulici Třebízského okraden neznámou ženou, kterou předtím viděl v baru v ulici Třebízského ve Slaném. Poškozenému byla zcizena peněženka s finanční hotovostí  a doklady. Škoda činí 1 600,-Kč.

Vloupání do prodejny - krátce před 2. hodinou dne 1. ledna 2014 na linku 158 oznámil poškozený muž, že neznámý pachatel v obci Kamenné Žehrovice v ulici Karlovarská vnikl do prodejny. Policejním šetřením bylo zjištěno, že dosud neznámý pachatel za užití násilí se vloupal do prodejny smíšeného zboží a poté odtud odcizil finanční hotovost, kasu, notebook, zatím nezjištěné množství cigaret a lahví alkoholu. Majiteli vznikla cca škoda ve výši 54 500,-Kč, a to 3 000,-Kč činila škoda na poškození při vniknutí. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

 

vytisknout  e-mailem