Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neštěstí na Lounsku

LOUNY - Muže přimáčkla liazka, zemřel... 

Tragická událost se ve čtvrtek odpoledne odehrála na pozemku jednoho rodinného domku v blízké obci u Loun. Při opravě nákladního vozidla zn. Liaz  tam zemřel 44letý muž. Ten mezi 15. a 16. hodinou opravoval na dvoře domu vlek tohoto nákladního automobilu a když nasedal do jeho kabiny, vozidlo se nezjištěným způsobem rozjelo. Muž zřejmě nestačil do kabiny naskočit a rozjetým vozidlem byl přimáčknut k druhé, vedle stojící, nepojízdné, liazce. Zda bylo vozidlo nastartované, se nepodařilo zjistit. Rodinou přivolaný lékař mu již nemohl pomoci, konstatoval smrt bez cizího zavinění. Zraněný muž zřejmě zemřel v důsledku udušení. Přesnou příčinu smrti však objasní až nařízená soudní pitva. Kromě policistů a zdravotníků zasahoval na místě i Hasičský záchranný sbor Louny, který provedl vyproštění zaklíněného muže. Příčiny a veškeré okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření lounských kriminalistů.

Oloupil ho o peníze

Ve středu odpoledne se v jedné provozovně na Nerudově náměstí v Žatci odehrálo loupežné přepadení. Do volně přístupného objektu zavítal 25letý mladík za tamním zaměstnancem a pod pohrůžkami násilí od něj požadoval finanční hotovost. Poté, co mu 21letý napadený vydal určitou finanční částku, udeřil jej násilník do obličeje a dále mu hrozil fyzickou újmou, pokud nesežene další peníze. Jeho jednání nyní řeší policie. Aktér byl již policejním komisařem obviněn z trestného činu loupeže a jeho další vyšetřování probíhá na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, trestní zákoník za tento závažný delikt stanoví až desetiletý pobyt za mřížemi.

Byl stíhaný, ale trestnou činnost páchal dál

Z předchozích chyb se nepoučil 28letý muž z Mostecka, který i nadále páchal v lounském okrese trestnou činnost. Již v říjnu loňského roku byl policejním komisařem obviněn z krádeže motorového vozidla, které odcizil poté, co v plavecké hale v Postoloprtech vykradl šatní skříňku, kde se nacházely i klíčky od zmíněného vozidla. Na svém kontě má ale i další trestné činy. V těchto dnech ho policejní komisař obvinil i z krádeže věcí z jednoho žateckého bytu. Do něj vnikl nezjištěným způsobem již 19. března v průběhu dopoledne a následně odcizil počítač, televizor, DVD přehrávač, peníze a další věci, vše v celkové hodnotě 13 690 Kč. Toto usnesení o zahájení trestního stíhání mu již policejní komisař doručil  do vazební věznice, kde se nachází pro trestnou činnost, kterou páchal i v mosteckém okrese.  (viz související dokumenty - "Odcizený vůz u plavecké haly policie vypátrala")

Louny, 30. dubna 2010

vytisknout  e-mailem