Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Netušil, jakou má sbírka hodnotu

BŘECLAVSKO: Kradené věci chtěl zpeněžit.  

Mikulovsko - Ani netušil, jaký skvost si odnáší. Tak by se dala vystihnout situace, do které se dostal šestatřicetiletý muž, kterého nyní obvinili břeclavští policisté. Ti proti němu zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže a poškození cizí věci. Viní jej, že se v září letošního roku vloupal do vinného sklepa s nadstavbou u jedné obce na Mikulovsku. Zamířil sem s jasným úmyslem. Chtěl se obohatit o věci, které zamýšlel následně prodat.

Kromě televizoru s DVD přehrávačem se mu podařilo ukrást i další drobnosti. Nepohrdl ani sbírkou nožů, kterou tvořilo více než třicet kusů. Jak se ukázalo, zloděj ani netušil, jakou uměleckou sbírku si vlastně přisvojil. Její cenu majitel vyčíslil na statisíce. Policisté se krádeží zabývali a po pachateli celou dobu intenzivně pátrali. Podařilo se jim část odprodané sbírky naleznout v jedné  třebíčské zastavárně. Muž spoléhal na to, že když se kradeného zboží zbaví za hranicí našeho okresu, bude ve větší anonymitě. To se ale přepočítal. Netrvalo dlouho a policisté si pro něj přišli.
Jak se zdá, jedná se o nenapravitelného lapku. Za trestný čin krádeže byl totiž v minulosti odsouzen. Nyní bude čekat, jaký verdikt nad ním vynese soud.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 18. října 2013
 

vytisknout  e-mailem