Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči

Policisté při kontrolní činnosti zjistili u řidičů opět alkohol za volantem 

     Při kontrolní činnosti v průběhu víkendu převážně v nočních a brzkých ranních hodinách (od 22.00do 5.30hodin) policisté zjistili u několika řidičů po provedení dechové zkoušky přístrojem Drager na alkohol a zkoušky na drogy za užití testu Drug Wipe5+, jízdu pod vlivem návykových látek. První z neukázněných řidičů byl kontrolován dne 28. června 2013 v 1.45 hodin v Kladně v ulici Na Vyhaslém ve svém osobním vozidle Škoda Felicie. Po provedení dechové zkoušky na alkohol byla u 19 letého mladíka z Kladna naměřena hodnota 1,53 promile alkoholu v dechu. Před 23. hodinou dne 29. června 2013 bylo v ulici 28.října v Kladně zastaveno osobní vozidlo Kia Sephia, jehož řidič nebyl držitelem řidičského oprávnění a jevil známky opilosti. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 1,90 promile alkoholu v dechu a podezřelý 20 letý mladík z Kladenska byl umístěn do policejní cely. Po 22. hodině dne 30. června 2013 na pozemní komunikaci u odbočky na obec Tuchlovice - Dřevenkov byla provedena kontrola osobního vozidla Chrysler,u  jehož 24 letého řidiče ze Slánska po provedení testu DrugWipe 5+  byla zjištěna přítomnost látek amfetamin a metafetamin. Podezřelý se podrobil následnému lékařskému vyšetření. Dále téhož dne bylo v 5.30 hodin oznámeno na linku 158, že v obci Hobšovice na pozemní komunikaci na mostě nad potokem se nachází havarované vozidlo. Na místo dopravní havárie se dostavila policejní hlídka a HZS.  U řidiče vozidla byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Podezřelý 36 letý řidič nadýchal 2,22 promile alkoholu.Při dopravní havárii nedošlo k žádnému zranění. Příčina je předmětem šetření a i tento případ je prošetřován jako podezření z trestného čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

1. července 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

 

Další případy z okresu Kladno

Krádež - dne 28. června 2013 kolem 19.30 hodin procházel poškozený 16 letý mladík v Kladně ulicí Vrchlického podchodem a pouštěl si hudbu na svém tabletu. Náhle k němu přistoupil neznámý muž a tablet mu vytrhl z ruky. Po tomto jednání pachatel z místa utekl směrem k ulici Finská. Policie po pachateli pátrá a případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže. Policie žádá svědky, kteří se v daném okamžiku nacházeli a zaznamenali pohyb podezřelého muže na útěku s tabletem, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu.

Vloupání do garáže - po 17. hodině bylo dne 28. června 2013 oznámeno na linku 158 vloupání do garáže. Neznámý pachatel vnikl do garáže v Kladně v Kolmistrově ulici a odcizil odtud 2 kusy zimní pneu, 1 kus elektrické dvojfritézy, 1 kus elektrické jednofritézy, 1 kus výčepního zařízení, 1 kus elektrické vrtačky, křovinořez, pultovou lednici, 2 kusy strojů na výrobu bramborových spirálků a různé kabely. Celkem vzniklá škoda činí 38 400,-Kč. Případ se prošetřuje  jako podezření z trestného činu krádeže.

Vloupání do vozidla - před 15. hodinou dne 28. června 2013 bylo oznámeno na linku 158, že se vloupal neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla na parkovišti u letiště Velká Dobrá. Po násilném vloupání do vozidla poté dosud neznámý pachatel odcizil, příklepovou vrtačku, peněženku, klíče, dioptrické brýle, kreditní karty, osobní doklady, koženou bundu a paměťové karty. Způsobená škoda celkem je ve výši 35 800,-Kč, z toho škoda vzniklá poškozením na vozidle činí 3 100,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  

vytisknout  e-mailem