Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči usedli za volant

KLADENSKO - Policisté při kontrolní činnosti zjistili u jednoho řidiče při dechové zkoušce necelé dvě promile alkoholu v dechu. 

Kladenští policisté při silniční kontrolní činnosti zastavili několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Nyní jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek. Dále byl kontrolován řidič,u kterého bylo policejním šetřením zjištěno, že se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Dopravní policisté při výkonu služby ve středu 12. března 2014 po čtrnácté hodině zastavili k provedení kontroly v obci Studeněves osobní vozidlo Ford Tranzit. Při kontrolní činnosti policisté vyzvali řidiče vozidla k provedení dechové zkoušky. Výsledky dechové zkoušky byly pozitivní a u třiceti pětiletého řidiče byla naměřena hodnota 1,82 promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič byl následně vyzván k dalšímu lékařskému vyšetření, kterému se dobrovolně podrobil ve slánské nemocnici.
 
Téhož dne v nočních hodinách policisté obvodního oddělení Stochov prováděli kontrolní činnost v obci Tuchlovice v Karlovarské ulici. Při kontrole osobního vozidla Škoda Octavia byla u dvacetiletého řidiče provedena zkouška testem Drug Wipe 5S na přítomnost omamných látek, která byla s pozitivním výsledkem, a to na látky Ampehtamin a Cannabis.
Oba řidiči jsou v tuto chvíli podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.
 
Ve čtvretek 13. března 2014 v nočních hodinách slánští policisté na pozemní komunikaci v ulici Palackého ve Slaném kontrolovali osobní vozidlo Ford Mondeo. Policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že řidič tohoto vozidla má platný zákaz řízení všech motorových vozidel pro všechny skupiny a podskupiny vydaný Okresním soudem v Kladně s platností do dubna roku 2015. Provedená dechová zkouška u jednatřicetiletého řidiče byla s negativním výsledkem. Muž je v současné době podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13.března 2014

vytisknout  e-mailem