Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

Kladensko - Policisté při kontrolní činnosti zaznamenali opět řidiče pod vlivem návykových látek. 

     V brzkých ranních hodinách po 4. hodině dne 6. září 2013 v obci Smečno na nám. T.G. Masaryka zkontrolovala policejní hlídka osobní motorové vozidlo Škoda Felicia. Provedenou kontrolní činností bylo zjištěno, že řidičem vozidla je 26 letý muž z okresu Rakovník. Řidič byl policisty vyzván k provedení testu Drugwipe 5+, jehož výsledek byl pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Na základě tohoto výsledku byl řidič dále vyzván k dalšímu lékařskému vyšetření, kterému se podrobil ve slánské nemocnici. Po sepsání dokumentace na policejní služebně ve Slaném byl podezřelému muži zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.  

     Téhož dne krátce před půlnocí v Kladně Kročehlavy v ulici U Hvězdy řídil po předchozím požití alkoholických nápojů 36 letý muž z Kladna osobní vozidlo Citroen a způsobil dopravní nehodu. Neukázněný řidič nejprve nezvládl řízení a narazil levou přední částí vozu do zaparkovaného vozidla Škoda Felicia a z místa dopravní nehody odjel pryč a pokračoval touto nebezpečnou jízdou dále ulicí U Hvězdy, kde opětovně narazil tentokrát již pravou stranou vozu do zaparkovaného vozidla Peugeot. Policejní hlídka následně provedla u podezřelého řidiče dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem 2,50 promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič byl po provedení úkonů umístěn do policejní cely.   

     Po 2. hodině dne 8. září 2013 v Kladně v ulicí J. Kociána kontrolovala policejní hlíkda osobní vozidlo Ford Escort, jehož řidičkou byla 38 letá žena z Kladna. Při předložení dokladů a komunikaci byl z řidičky značně cítit alkohol. Na základě vyzvání policisty se řidička podrobila dechové zkoušce a byla jí naměřena hodnota 1,84 promile alkoholu v dechu.

    Ve večerních hodinách téhož dne v obci Tuchlovice - Srby při kontrolní činnosti policisté zastavili osobní vozidlo. Při dechové zkoušce byla u 41 letého řidiče z Kladenska  dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem 1,23 promile alkoholu v dechu. V současné době všichni čtyři řidiči jsou podezřelí z trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky.

9. září 2013

nprap. Jana Šteinerová   

Další případy z Kladenska

Požár - několik minut před půlnocí dne 6. září 2013 bylo oznámeno, že za obcí Třebíz ve směru na obec Pozdeň hoří stoh slány, kde bylo uloženo 160 balíků slámy. Policejní hlídka a HZS  příjela ihned na místo požáru stohu, který byl již v plamenech. Na základě prvotního šetření vyšetřovatele HZS bylo zjištěno, že se jedná pravděpodobně o úmyslné založení požáru. Na místě operovalo několik složek HZS. Majiteli vznikla škoda cca ve výši 48 000,-Kč. Případ se prošetřuje. 

Vloupání - ve dnech 5. až 6. září 2013 došlo k vloupání na pozemek v Kladně v ulici Divadelní, kdy neznámý pachatel za užití  násilí vnikl do přístavku a kanceláře odkud následně odcizil 3 kusy notebooku, 1kus fotoaparátu, sadu nářadí, brusky a vrtačky. Svým jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 52 800,-Kč. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

Krádež - dne 7. září 2013 bylo oznámeno na linku 158, že došlo k odcizení jízdního kola, které bylo umístěno a uzamčeno v držícím systému na zaparkovaném vozidle na uzavřeném pozemku rodinného domku v katastru obce Slaný-Kvíc. Majiteli vznikla škoda za 10 000,-Kč.  Polcie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

Vloupání - na linku 158 bylo oznámeno, že dne 6. září 2013 před 5. hodinou neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň výlohy u BČS v obci Třebíz. Z prodejny poté odcizil cigaretové výrobky různých druhů značek v hodnotě 10 000,-Kč a poškozením způsobil škodu ve výši cca 10 000,-Kč.  Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže. 

           

vytisknout  e-mailem