Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

KLADENSKO - Policisté zjistili u sedmi řidičů jízdu pod vlivem návykových látek. 

Kladenští policisté o víkendu při kontrolní činnosti v silničním provoze zaznamenali pohyb několika neukázněných řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek a nebo v zákazu řízení. Kontroly byly prováděny policejními hlídkami v různých časových intervalech na náhodných místech v okrese Kladno. Nejvíce neukázněných řidičů bylo v době kontrolní činnosti zastaveno se svým vozidlem kolem půlnoci a v brzkých ranních hodinách.
 
V průběhu těchto tří víkendových dnů policisté při kontrolách v Kladně - Kročehlavy, ve Slaném, v Trpoměchách a v Libušíně zjistili po provedení dechové zkoušky u čtyř řidičů ve věku od třiceti do čtyřiceti let požití alkoholických nápojů, neboť dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem, a to nejnižší naměřená hodnota byla ve výši 1,46 a nejvyšší hodnota 2,05 promile alkoholu v dechu.
 
Dále policisté v rámci kontrolní činnosti zaznamenali ve Vodárenské a Strouhalově ulici v Kladně u dvou řidičů a jedné řidičky v obci Třebichovice testem DrugWipe přítomnost na návykové látky. Řidiči pod vlivem návykových látek byli ve věku od dvaceti šesti do třiceti šesti let.
 Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky jsou podezřelí všichni tito řidiči, u nichž byla dechová zkouška na alkohol a test na přítomnost návykových látek s pozitivním výsledkem.
 
V rámci prováděných kontrol v silničním provoze byli dále na území okresu Kladno kontrolováni další tři řidiči ve věku dvacet sedm, dvacet osm a čtyřicet let a jedna třicetiletá řidička. Policejním šetřením bylo zjištěno, že usedli za volant v zákazu řízení. Nyní jsou podezřelí z trestného činu maření úředního rozhodnutí. Jeden z těchto neukázněných řidičů usedl za volant po požití alkoholických nápojů a i v zákazu řízení.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. dubna 2014
     
 

vytisknout  e-mailem