Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

Policisté při kontrolní činnosti zaznamenali řidiče pod vlivem návykových látek i v zákazu řízení. 

     Policisté při kontrolní činnosti v průběhu měsíce června zaznamenali několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek nebo v zákazu řízení bez řidičského oprávnění. Jako příklad uvádíme několik případů, kdy jejich řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky nebo maření úředního rozhodnutí.

    V obci Knovíz krátce před půlnocí zastavila policejní hlídka osobní vozidlo Fiat Stilo. Provedenou kontrolou osádky vozidla byl 33 letý muž ze Slaného vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem 1,50 promile alkoholu v dechu. Další dechovou zkoušku podezřelý řidič odmítl a z místa chtěl odjet. Opětovně byl policejní hlídkou vyzván k setrvání na místě, což nerespektoval. Následně byl zadržen a dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel od dubna 2013 do roku 2015.  Poté byl řidič vyzván k dalšímu lékařskému vyšetření, jehož výzvě vyhověl. 

      Dalším podezřelým řidičem, který usedl za volant posilněn alkoholem je 26 letý muž z Kladna, kterého policisté kontrolovali v Kladně v Amálské ulici před 23. hodinou ve vozidle Renault Megane. Pozitivní dechová zkouška na alkohol byla s výsledkem 1,64 promile alkoholu v dechu.

      V Kladně ve Vítězné ulici kolem ranní 3. hodiny zastavila policejní hlídka vozidlo BMW,  jehož způsobilost jízdy byla podezřelá. U 31 letého řidiče z Kladna byl proveden test na zajištění přítomnosti návykových látek testem Drug Wipe s pozitivním výsledkem.

     V obci Smečno na Slánsku na náměstí T.G. Masaryka byl policisty kontrolován osobní vůz Nissan Almera, jehož řidičem byl 39 letý muž z okresu Litoměřice. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič již v dubnu letošního roku dosáhl 12-ti bodů stupnice bodového hodnocení, čímž se dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí. 

     Při výkonu hlídkové činnosti kolem 20. hodiny zaznamenali policisté pohyb dvou vozidel táhnoucích se na laně na silnici mezi obcemi Slaný a Zlonice. Vzhledem k místní znalosti policisté zahlédli v jednom vozidle jako řidiče osobu, která by měla mít v současné době platný zákaz řízení . Z těchto důvodů policisté provedli u obou posádek kontrolu. Po dané výzvě a předložení dokladů, měl jeden z řidičů u sebe pouze doklady od vozidla a vymlouval se na opomenutí osobních dokladů doma. Provedenou další kontrolou bylo zjištěno, že 31 letý muž z Kladenska má do srpna 2013 zákazřízení motorových vozidel.

 

18. června 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Poškození včelstev - v dopoledních hodinách dne 17. června 2013  bylo oznámeno na OOP Kladno - venkov, že v době mezi 28. dubnem až 3. červenem 2013 neznámý pachatel uzavřel vlety u 6 úlů umístěných v ovocném sadu v katastru obce Třebusice na Kladensku. Pachatel svým jednáním způsobil úhyn 5 včelstev a majiteli škodu ve výši 7 000,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

Odcizení mobilního telefonu - dne 17. června 2013 bylo oznámeno, že před deseti dny v opoledních hodinách dne  7.červn a 2013 mu byl odcizen mobilní telefon zn. Iphone 5, který měl 25 letý majitel volně odložený na sedadle motocyklu, od kterého se v uvedené době vzdálil. Vzniklá škoda 15 000,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem