Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

KLADENSKO – Řidič pod vlivem alkoholu havaroval a narazil do stromu. 

Dne 16. prosince 2018 krátce po třetí hodině byli vysláni policisté oddělení hlídkové služby mezi obce Kladno- Vrapice – Stehlečeves, kde byla oznámena dopravní nehoda.

Po příjezdu na místo policejní hlídka zjistila, že na pozemní komunikaci č. 101 došlo k havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu. Policisté vyzvali řidiče k prokázání totožnosti a k provedení dechové zkoušky. U jednačtyřicetiletého muže byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,11 promile alkoholu v dechu. Muž se dobrovolně podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Na místo byli přivoláni i policisté dopravního inspektorátu.  Řidič utrpěl pouze oděrky v obličeji a nikdo jiný zraněn nebyl.  Muž cestoval ve vozidle sám. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který neukázněnému řidiči hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok. 

Po druhé hodině ranní téhož den 16. prosince 2018 způsobil dopravní nehodu dvacetiletý řidič v Kladně na náměstí Sítná. Řidič při vjíždění do řady zaparkovaných vozidel na parkoviště nezvládl řízení a s osobním vozidlem značky Renault narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia. Poté ještě najel na obrubník a se svým vozidlem skončil na travnatém povrchu, kde se střetl se sloupem veřejného osvětlení. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem, pozitivní výsledek však byl u testu na drogy. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič není a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění. I tento řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožením pod vlivem návykové látky.

Kladenští policisté při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích dne 15. prosince 2018 zastavili v ulici Tyršova osobní vozidlo Škoda Felicia, jehož řidičem byl jednatřicetiletý muž z Kladna, který má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel v době trvání do června a 2019.  Za své protiprávní jednání je muž nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. prosince 2018

vytisknout  e-mailem