Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

Řidiči pod vlivem alkoholu ohrožují ostatní účastníky silničního provozu 

   V brzkých ranních před 4. hodinou dne 12. ledna 2013  policisté v průběhu činnosti v silničním provoze kontrolovali osobní vozidlo Škoda Fabia, projíždějící Lázeňskou ulicí ve Slaném. Řidičem vozidla byl 21 letý mladík z Velvarska. Po předložení předepsaných dokladů pro řízení vozidla se mladík podrobil dechové zkoušce, jejíž hodnota byla s pozitivním výsledkem 1,26 promile alkoholu v dechu. Následně se podezřelý podrobil dalšímu lékařskému vyšetření. Téhož dne krátce před 23. hodinou  policejní hlídka při provádění kontrolní činnosti ve Slaném  na náměstí T.G. Masaryka zastavila osobní vozidlo Škoda Forman. Při kontrole byl 44 letý muž ze Slánska vyzván k podrobení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem  1,63 promile alkoholu v dechu. Další lékařské vyšetřní řidič odmítl. Oba řidiči byli převezeni na policejní služebnu k sepsání prvotních úkonů a v současné době jsou oba podezřelí z tresného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

    Dne 14. ledna 2013 při kontrolní činnosti zjistili policisté u dvou řidičů zákaz řízení motorových vozidel a nyní jsou tito řidiči podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.  První z neukázněných řidičů se svým osobním vozidlem Renault plynule projel křižovatku ulic Pod Zámkem a Kleinerova,  která je označena dopravní značkou "Stůj, dej přednost v jízdě". Policejní hlídka za tento dopravní přestupek řidiče ihned zastavila v ulici Pod Zámkem. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 34 letého muže z Kladna, který od prosince 2012 má platnou blokaci řidičského oprávnění.  V odpoledních hodinách v Kladně na ulici ČSA policisté při kontrole osobního vozidla Ford zjistili, že 33 letý muž z Kladna má do roku 2014 zákaz řízení motorových vozidel.

 

15. prosince 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Dne 14. ledna 2013 v ranních hodinách bylo oznámeno na linku 158,že v době mezi 12. až 14. lednem 2013 došlo k odcizení pohonných hmot z nákladního vozidla. Neznámý pachatel za užití násilí, čímž poškodil uzávěry nádrže, odcizil ze zaparkovaného nákladního vozu DAF s návěsem v obci Hřešice na Slánsku, 900 litrů nafty. Svým jednáním způsobil společnosti škodu ve výši 30 150,- Kč a nyní je podezřlý z trestného činu krádeže. 

vytisknout  e-mailem