Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Neunikli silničním kontrolám

ZNOJEMSKO: S pervitinem, alkoholem i zákazem činnosti klidně řídili. 

     Během víkendu jsme přistihli tři řidiče, kteří závažným způsoben nerespektovali silniční zákon. 
     V jedenáct hodin v noci z pátku na sobotu jsme kontrolovali osmačtyřicetiletého muže ze Znojemska. Jel se Škodou Felicia v obci Horní Kounice. Výsledek jeho dechové zkoušky byl 0,45 promile alkoholu. Sám přiznal, že v průběhu večera vypil čtyři desetistupňová piva.  
     V sobotu v jednu hodinu odpoledne jsme v Moravském Krumlově zastavili šoféra s Renaultem Clio. Třicetiletý muž z Třebíčska měl pozitivní test na přítomnost pervitinu v těle. Navíc vyšlo najevo, že mu Městský soud Brno zakázal řídit motorová vozidla až do července letošního roku.
     Třetím nezodpovědným mužem byl pětatřicetiletý řidič vozu Kia Carnival z našeho regionu, kterého jsme zjistili v obci Damnice. O půl desáté v noci ze soboty na neděli nepředložil vůbec žádné doklady. Orientační zkouška na drogy prokázala, že je pod vlivem pervitinu. Lékařské vyšetření odmítl, i když byl řádné poučen o následné sankci. Kdo se odmítne i přes výzvu podrobit vyšetření, zda při řízení není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, hrozí mu sankce dvacet pět až padesát tisíc korun a zákaz činnosti na jeden až dva roky a k tomu zápis sedmi bodů v evidenční kartě řidiče. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 3. února 2014

vytisknout  e-mailem