Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neusnadňujte práci zlodějům!

České Budějovice – O tom, že auto není trezor, se přesvědčili další tři majitelé osobních vozidel. 

Auto není trezor.jpg
O tom, že auto není trezor, se přesvědčili další tři majitelé osobních vozidel. Ke krádežím vloupáním došlo v Českých Budějovicích v noci ze středy na čtvrtek v ulicích Lidická, Jírovcova a U Černé věže. Neznámí zloději po násilném vniknutí do vozidel Škoda Forman, Mercedes a Fiat Punto odcizili volně odložené věci – fotoaparát, notebook, mobilní telefon, peníze, značkové oblečení a osobní doklady poškozených. Českobudějovičtí policisté, kteří jednotlivé případy dokumentují a šetří, nyní po možných pachatelích intenzivně pátrají a zároveň občanům opětovně připomínají několik pravidel, jak „vykradačům“ aut jejich záměr zmařit :
V první řadě nenechávat nic ve vozidle. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pobertů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu. Nenechávat otevřená okénka. Zavazadlový prostor při parkování raději vždy vyprázdnit, a pokud je to možné, tak krycí roletu nechávat otevřenou, aby bylo vidět, že se zde nenacházejí žádné cennosti. Je pouze na majiteli či provozovateli vozidla, jak investuje do zabezpečovacích prvků vozidla, ovšem i zdánlivé maličkosti při parkování vozidla mohou přispět k tomu, aby se jejich vůz nestal terčem zájmu pachatelů majetkové trestné činnosti. AUTO TOTIŽ NENÍ TREZOR!
Zlodějům nahrává i lhostejnost, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku tísňového volání 158. Nezapomeňte na vhodné pojištění.


nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
20.července 2012
 

vytisknout  e-mailem