Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neúspěch pachatele neodradil

CHOMUTOV - Zloděj v domě, Podvodná jednání.... 

Neúspěch pachatele neodradil
Do prodejny v Bezručově ulici se snažil vniknout 31letý muž ze Spořic. V konání mu však zabránil spuštěný alarm a tak z místa utekl. S nezdarem se však nesmířil. Zamířil na Kadaňskou ulici, kde vnikl do objektu jídelny. V kanceláři sebral ze zásuvky stolu 2 tisíce korun. Pachatel byl obviněn z pokusu krádeže, krádeže a poškození cizí věci. Obvinění si převzal, vyšetřování pokračuje.
 
Zloděj v domě
Neuzamčenou brankou se dostal neznámý zloděj na pozemek rodinného domu v ulici Gutenbergova. Vchodové dveře našel také neuzamčené a tak vnikl dovnitř. Na kuchyňském stole sebral osobní doklady majitele, peníze, peněženku, firemní doklady a další věci. Poškozený vyčíslil škodu na 5100 korun. Chomutovští policisté mají pro pachatele připraveno obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Podvodná jednání
Chomutovští policisté vyšetřují dva případy podvodného jednání. V prvním případě 33letý Jirkovák uzavřel v prodejně obchodní zóny Otvice smlouvu o poskytnutí úvěru na nákup zboží. Úvěr ve výši 8700 korun však nesplácí a je nekontaktní. Obdobně se zachoval i druhý muž, 44letý Chomutovák. Ten si u finanční společnosti půjčil 35 tisíc korun. Uhradil však necelých 13 tisíc korun a zbytek neplatí. I on je nekontaktní. Za podvod hrozí pachatelům až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Vloupání do chaty
Chomutovští policisté dodatečně objasnili případ vloupání do rekreační chaty v Mariánském údolí u Klášterce nad Ohří. V září 2009 oznámil majitel, že se do chaty kdosi vloupal. Zloděj odnesl krbová kamna, barevný televizor, dvě motorové pily, dvě basy s pivem a různé potraviny. Celkovou škodu upřesnil na téměř 29 tisíc korun. Za uvedený čin bude po zásluze potrestán 28letý pachatel z Klášterce nad Ohří. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody za ním putovalo do vězení, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Dětem sebral bundy
Chomutovští policisté zahájili vyšetřování krádeže v místní základní škole. Kdosi vnikl do volně přístupné šatny v budově školy a sebral čtyři kusy dětského zimního oblečení. Celková škoda přesáhla částku 16 tisíc korun.
 
9. února 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem