Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neúspěšný „zahradník“

TEPLICE - Chtěl pěstovat konopí, rostlinky mu ale uschly; Okradl myslivce o zbraň a další zprávy.  

Neúspěšný „zahradník“
     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 29letý muž, který v panelovém domě pěstoval konopí. V bytě v Duchcově si postavil sádrokartonovou „pěstírnu“, kde se staral o několik desítek rostlin, moc zdatný zahradník ale nebyl, protože mu konopí uschlo, takže nakonec rostlinky i s hlínou vyhodil. Kriminalisté u něj při domovní prohlídce zajistili i několik „psaníček“ s pervitinem, pokud ho soudce uzná vinným, může strávit až pět let za mřížemi.
 
Okradl myslivce o zbraň
     Až deset let ve vězení může strávit teprve 19letý mladík, který v polovině února přepadl v Duchcově myslivce. Staršího muže strhl na zem, odcizil mu brokovnici, kterou měl poškozený zavěšenou na rameni a z místa činu utekl.
     Policisté se případem od začátku intenzivně zabývali a brzy zjistili totožnost pachatele, který se k činu doznal a zajistili i odcizenou zbraň. Podle zatím zjištěných informací nebyl brokovnicí spáchán žádný trestný čin, mladý muž byl obviněn z trestných činů loupeže a nedovoleného ozbrojování.
 
Telefon mu neukradli
     Policisté odložili případ krádeže telefonu, ke které mělo dojít v polovině listopadu v Teplicích. Tehdy se na kolegy obrátil muž, kterému měl neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku odcizit z odložené bundy v restauraci služební mobil v hodnotě sedm tisíc korun. Policisté nakonec zjistili, že mu telefon nikdo neodcizil, ale muž ho ztratil po cestě domů.
     Oznamovatel má už mobil zpátky, policisté přístroj zajistili u muže, který ho našel, protože ale telefon neodevzdal a prodal ho další osobě, „vysloužil“ si sdělení podezření z přečinu zatajení věci a může skončit až na rok za mřížemi.
 
Vykradené garáže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do dvou garáží. V jedné nenašel nic cenného, zato z druhé si podle oznamovatele odnesl tři jízdní kola, sněžnice a sadu elektronů s letními pneumatikami, celková škoda byla vyčíslena na 35 tisíc korun.
    Vykradenou garáž našel majitel také v Sobědruhách, v tomto případě zloděj odcizil sadu kol k motorovému vozidlu, elektrické nářadí a televizor, škoda přesáhla částku 20 tisíc korun. Policisté oba případy prověřují jako přečiny krádeže, za jejichž spáchání trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Drahá káva
     Návštěva kavárny v teplickém obchodním centru se prodražila muži, kterého okradl zatím neznámý zloděj. Včera odpoledne mu z kapsy bundy, kterou měl poškozený přehozenou přes opěradlo židle, odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou.
     Celkovou škodu okradený vyčíslil na necelé čtyři tisíce, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 16. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem