Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neúspěšný zloděj skončil ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Policisté totožnost neznámého lapky zjistili; Z lokomotivy si odnesl hasicí přístroj. 

Ve vazební věznici skončil 26letý muž z Jirkova, který se má podle policistů opakovaně dopouštět majetkové trestné činnosti. V průběhu března se dotyčný vydal dvakrát do různých obchodů, aby si zde „přilepšil“. Nejprve policisté v prvním březnovém týdnu přijali oznámení o krádeži elektrického zubního kartáčku v prodejně drogerie v Otvicích. Původně neznámý pachatel si do bundy schoval dva kartáčky v hodnotě přes 1.200 korun, s nimiž mínil odejít bez zaplacení. Při odchodu mu však jeden vypadl, tak se spokojil alespoň s jedním kusem a prodejnu opustil i s lupem. O pár dní později byli policisté přivoláni k události v chomutovském supermarketu. Tam neznámý pachatel z regálu sebral dva parfémy a chtěl s nimi odejít bez zaplacení. Za pokladnami však už na něj čekal pracovník ostrahy, jemuž se snažil utéct. To se mu nakonec za pomoci neznámého muže, který se do přetahování zapojil, podařilo. Parfémy si však neodnesl, vypadly mu ještě předtím, než utekl.

Policistům se v průběhu šetření díky osobní znalosti podařilo zjistit totožnost podezřelého, který se měl dopustit obou popsaných krádeží. Protože jde o osobu bez stálého bydliště, vyhlásili po muži pátrání. Během tohoto víkendu byl dotyčný ve spolupráci s městskými strážníky zadržen a bylo mu sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Policisté muže v rámci zkráceného přípravného řízení následně předali soudu, který ho s ohledem na pokračování v trestné činnosti umístil do vazební věznice. Recidivistovi, jenž byl vloni propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, tak znovu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Z lokomotivy si odnesl hasicí přístroj

Chomutovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se zřejmě rozhodl „vykrást lokomotivu“. Oznámení o poškození lokomotivy přijali policisté v pondělí. Prvotním šetřením zjistili, že neznámý za použití několika kamenů poškodil skleněné výplně oken lokomotivy odstavené na nákladním vlakovém nádraží v Chomutově. Pak vnikl dovnitř a z lokomotivy odcizil hasicí přístroj v hodnotě vyčíslené na 2 tisíce korun. Škoda, která vznikla na rozbitých oknech, je však násobně vyšší, předběžně byla odhadnuta na 50 tisíc. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 12. dubna 2022

vytisknout  e-mailem