Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Neustále telefonoval své bývalé manželce

KARLOVARSKO – Vyhledával i osobní kontakt. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, nebezpečného pronásledování a porušování domovní svobody sedmdesátiletému muži z Karlových Varů. 

Podezřelý muž měl od ledna letošního roku neustále prostřednictvím telefonních hovorů, SMS zpráv a zpráv z jedné chatovací aplikace kontaktovat svou bývalou sedmdesátiletou manželku. V několika případech měl také vyhledávat osobní kontakt, když na ženu čekal v místě jejího bydliště, kde měl stát před domem, zvonit na zvonek a přemlouvat ženu, aby ho pustila dovnitř. Na začátku července letošního roku měl nejméně ve třech případech překonat oplocení zahrady, kde následně neoprávněně setrvával i přes nesouhlas sedmdesátileté ženy. 

V neděli 11. srpna letošního roku v dopoledních hodinách opět neoprávněně setrvával na zahradě u domu poškozené ženy, která ho na pozemek nejprve vpustila z důvodu odjetí s osobním automobilem.  Poté ho vyzvala, aby pozemek opustil, přičemž tak neučinil, vzal své bývalé manželce mobilní telefon a schoval ho do garáže. V ten samý den, kolem devatenácté hodiny měl ženu jedoucí v osobním automobilu pronásledovat v osobním motorovém vozidle, přičemž na ní měl gestikulovat, ať zastaví. Když zastavila, měl jí začat klepat na okénko a dožadoval se osobního kontaktu. Následně tuto věc žena oznámila na tísňovou linku policie. 

Policisté se případem začali zabývat a muže se jim do několika málo minut podařilo zadržet. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek
13.8.2024

vytisknout  e-mailem