Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neustále volá a píše

ÚO Bruntál - pronásleduje svou bývalou přítelkyni a jiné zprávy 

Neustále bývalé přítelkyni volá a píše
Další případ nebezpečného pronásledování řeší tentokrát hornobenešovští policisté. 39letý muž na Hornobenešovsku nejméně od ledna 2010 do současné doby má pronásledovat svou bývalou 28letou přítelkyni. Na telefon jí zasílá několikrát denně zprávy, telefonuje jí a to i přes to, že ho poškozená opětovně vyzvala, ať tak nečiní. Některé zprávy jsou i výhružného charakteru. Včera policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu nebezpečného pronásledování. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Pod vlivem alkoholu se snažil ujet policistům
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo v těchto dnech sděleno podezření 55letému muži. Ten měl dne 6.9.2010 pod vlivem alkoholu ve Starých Heřmínovech řídit vozidlo Hyundai. Při zastavování nereagoval na výzvu policistů a začal ujíždět směrem na Horní Benešov. Kličkoval, přejížděl do protisměru a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Následně zastavil na účelové komunikaci, kde ho policisté vyzvali k vystoupení z auta. Nereagoval a tak museli použít donucovací prostředky a podezřelého vytáhnout. Nechtěl si ani uzamknout vozidlo a odmítl i dechovou zkoušku. Policisté ho převezli k lékařskému vyšetření, kde mu byla odebrána krev. Při rozboru se potvrdilo, že byl pod vlivem a v době řízení měl 2,11 g/kg alkoholu v krvi.
 
Narazil do nájezdu k zahrádkářské kolonii
Dne 12.10.2010 ve 12,40 hodin v Rýmařově na ulici Opavská jel 56letý řidič nákladního vozidla DAF s návěsem a z dosud nezjištěných příčin po projetí pravotočivé zatáčky na rovném úseku sjel do pravého příkopu. Zde narazil do nájezdu k zahrádkářské kolonii. Při nehodě došlo ke škodě ve výši 605 tisíc Kč. Z toho 300 tisíc bylo na přepravovaném zboží. Na místě nehody byli přítomni i hasiči a pracovník odboru životního prostředí, protože do příkopu uniklo z náklaďáku 400 litrů nafty.
 
V obchodě jí z kapsy zmizela peněženka
Při nakupování v obchodě v Bruntále na ulici Ruská 18letá dívka přišla o peněženku, kterou měla v kapse bundy. V nestřeženém okamžiku ji odcizil dosud neznámý pachatel. V ní byla finanční hotovost ve výši 800 Kč, platební karta, osobní věci a i záruční list od nových slunečních brýlí.     
 
komisař por. Bc. Tušková
pisbr@mvcr.cz
13.10.2010

vytisknout  e-mailem