Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neutekl …

Karviná - po tři sta metrovém sprintu s jednou překážkou zadrželi policisté muže, který se v neděli nad ránem vloupal do restaurace 

V neděli 30. července nad ránem přijali policisté oznámení o narušení objektu v Karviné. Na místo byly vyslány hlídky obvodního oddělení Karviná 1 a oddělení hlídkové služby. Po příjezdu na oznámenou adresu si policisté všimli muže nesoucího příruční pokladu, který odcházel z areálu restaurace. Když je spatřil, dal se na útěk. Podezřelému muži nepomohlo, že odhodil zátěž, ani to, že přeskočil plot na jiný pozemek. Policisté jej dohonili a následně zadrželi.

V rámci zkráceného přípravného řízení, které zahájili policisté obvodního oddělení Karviná 7, zjistili, že třiatřicetiletý muž měl chvíli před svým zadržením vytrhnout plastové okno a vniknout do objektu. Zde měl odcizit příruční pokladnu s hotovostí a mobilní telefon. Ve vnějších prostorách byla také položená televize, kterou měl muž sundat z držáku.
Podezřelý nepopíral vloupání ani odcizení pokladny a telefonu, ovšem ohledně televize uvedl, že spadla sama a on ji jenom odsunul, aby ji nepošlapal. Uvedl také, že byl pod vlivem drog a vloupání bylo dílem okamžitého nápadu, když si všiml okna otevřeného „na větračku“. Škoda, kterou způsobil majiteli, byla odhadnuta na více než 38 000 korun

Karvinští policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Jelikož v minulosti se obdobné trestné činnost již dopustil, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Není ovšem vyloučeno, že mohl spáchat také další skutky, v tom případě by mu bylo trestní stíhání rozšířeno.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
1. 8. 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem