Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neuvěřitelně drahý nákup

JABLONEC NAD NISOU - Zákazníka okradl zloděj. 

     Na večerní nákup si včera kolem 20.45 zašel do Kauflandu v Jateční ulici v Jablonci nad Nisou 55 letý místní muž. Když si pak při placení zboží  u pokladny odložil svou koženou kabelu na pás vedle sebe , aby měl volné ruce na skládání nákupu do tašky, někdo mu ji pohotově odcizil.

     Zloděje  její obsah určitě potěšil. Nacházelo se v ní celkem 85 000 korun v hotovosti v českých korunách a v eurech, dále mobilní telefon značky Sony Ericsson v hodnotě 17 000 korun, dioptrické brýle, platební karta a veškeré osobní doklady majitele, včetně cestovního pasu. Celková škoda, vzniklá krádeží , se tak vyšplahala na neuvěřitelných 107 550 korun.

     Zdrcený majitel ještě téhož dne událost nahlásil policistům Obvodního oddělení policie v Jablonci nad Nisou, kteří případ  kvalifikovali jako přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření platebního prostředku. Pachateli  za ně hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Jeho dopadení však pro policisty nebude nijak snadné. 

     Podobným krádežím lze předcházet jen zvýšenou opatrností a bezpečným zacházením s veškerými  cennostmi. Peněženky, příruční pánské  kabely nebo dámské kabelky raději v nákupních centrech z rukou vůbec nedávejte. Hodně tím ušetříte.

 

por. Bc. Ivana Baláková
6. 8. 2012

vytisknout  e-mailem