Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neuvěřitelný řidič

Policisté zadrželi řidiče odcizeného skútru, který čelí podezření ze spáchání několika trestných činů. 

Policisté z oddělení hlídkové služby ve čtvrtém policejním obvodě projížděli v noci z pátku na sobotu Chodovskou ulicí a na úrovni tramvajové zastávky se v protisměru vyřítil vysokou rychlostí řidič skútru. Policisté proto chtěli řidiče zastavit, ten však nereagoval na jejich výzvy a začal ujíždět k Moskevské ulici. Najednou prudce zpomalil, otočil se na spolujezdce, ten seskočil ze skútru a řidič pak rychle ujížděl směrem na Vršovice. Spolujezdce hlídal jeden policista z trojčlenné hlídky a zbytek hlídky pokračoval v pronásledování. Podle policistů ohrožoval motocyklista nejen sebe, ale i ostatní řidiče. Najížděl totiž do protisměru, neřešil přednost zprava nebo nedával přednost autům jedoucím po hlavní silnici. Ve Vršovické ulici nakonec třicetiletý řidič havaroval a policisté ho okamžitě spoutali.
 
Zatímco na místo mířili policisté z oddělení dopravních nehod, policisté z hlídkové služby zjistili, že muž figuruje v evidencích jako hledaný nejen v ČR, ale od března i na území Německa. Hledaný má navíc až do roku 2022 soudem vyslovený zákaz řízení a modrý skútr Aprilia procházel v databázích jako odcizený. Policisté navíc při prohlídce řidiče nalezli v jeho levé kapse bundy 12 gramů pervitinu. Orientační dechovou zkouškou mu pak hlídka naměřila 0,36 promile alkoholu v dechu a test na přítomnost návykových látek v těle potvrdil látku pervitin.
 
Případ si převzali kriminalisté a ti zjistili, že před nimi stojí zkušený recidivista. V minulosti byl už desetkrát soudně trestaný, a to za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí, podílnictví, nedovolené ozbrojování nebo drogové delikty. Navíc má soudem uložený zákaz vůbec přibližovat se ke své bývalé přítelkyni.
 
Recidivista skončil na služebně, kde ho v nejbližších hodinách vyšetřovatel obviní hned z několika trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí, přechovávání omamné a psychotropní látky, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. Za tyto skutky mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení, jehož prostředí mu rozhodně není neznámé.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 23. 11. 2014
Odkazy do noveho okna

Havarovaný skútr

Havarovaný skútr 

Detailní náhled

Havarovaný skútr

Havarovaný skútr 

Detailní náhled

Havarovaný skútr

Havarovaný skútr 

Detailní náhled

Havarovaný skútr

Havarovaný skútr 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem