Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neuzamčené elektrokolo ve stojanu nezůstalo

Bruntál - a jiné události z okresu 

Během deseti minut přišla majitelka o elektrokolo.

Dne 16. 9. 2018 v Krnově ze stojanu před vchodem do bytového domu na ulici Albrechtická odcizil pachatel neuzamčené dámské elektrokolo značky Longwise. Bicykl majitelka neuzamkla a šla si domů pro zapomenuté věci. Do deseti minut se vrátila, ale jízdní kolo už tam nebylo. Způsobená škoda činí 10 tisíc korun.

Odcizení králíci

Krnovští policisté přijali oznámení o krádeži králíků. Prozatím neznámý pachatel v době od 15. do 16. 9. 2018 vnikl do hospodářské části pozemku poblíž rodinného domu a z králikárny odcizil pět chovných králíků. Způsobená škoda činí 2 tisíce korun. Policisté případ řeší jako přestupek proti majetku.

Nález munice

V pondělí 17. 9. 2018 oznámil 18letý mladík albrechtickým policistům, že nalezl za pomoci minohledačky na poli v katastru obce Slezské Rudoltice munici. Policisté místo nálezu zajistili. Dva dělostřelecké granáty a dělostřeleckou minu si následně policejní pyrotechnici z expozitury Frýdek Místek převzali k bezpečné likvidaci.

Nehody cyklistů

V Rýmařově v ranních hodinách v pondělí 17. 9. 2018 řešili policisté dvě nehody, při kterých došlo ke střetu vozidla s cyklistou.

Nejprve v 08:50 hodin na čtyřramenné křižovatce ulice Pivovarská a Okružní nedal 80letý cyklista přednost v jízdě vozidlu Peugeot. Řidič se snažil ještě střetu zabránit, vyjetím do protisměrné části vozovky, ale došlo k čelnímu nárazu jízdního kola do pravého boku vozidla. Po střetu upadl cyklista na komunikaci a způsobil si lehké zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Způsobená škoda činí 6 tisíc korun.

Na křižovatce ulic Revoluční a Mlýnská v 10:29 hodin jela 48letá řidička s vozidlem Škoda Fabia a začala předjíždět před sebou jedoucí cyklistu a to i přesto, že muž signalizoval zdviženou paží odbočení vlevo. V prostoru křižovatky došlo ke střetu mezi levým bokem jízdního kola a pravým bokem automobilu. Cyklista upadl na vozovku a utrpěl lehká zranění. Byl převezen do nemocnice k ošetření. Způsobená škoda činí 10 tisíc korun. Dechová zkouška u obou účastníků nehody byla s negativním výsledkem.

por. Bc. Pavla Jiroušková

18. 9. 2018

vytisknout  e-mailem