Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Neuzamčené koloběžky přilákaly zloděje

BLANENSKO: Hledáme majitele freestyle koloběžky. Policisté předali odcizené koloběžky majitelům, nicméně jedna z nich na svého majitele stále čeká. 

Prázdniny jsou v plném proudu a tak i koupaliště mohou navštívit nejen milovníci vodní zábavy. Například při koupání si lidé odkládají osobní věci (např. oblečení, batohy) volně a ne vždy mají s sebou doprovod, který by na odložené předměty dohlédnul. Někteří se dopraví na koupaliště např. na kole či koloběžce, kterou pak také ponechají „bez dozoru“. A bohužel se také stává, že příležitost dělá zloděje. Tak například nedávno zjistili majitelé freestyle koloběžek, že nemají na čem odjet domů. Přivolaná hlídka policistů z blanenského obvodního oddělení tedy začala po zmíněných koloběžkách pátrat. V krátkém čase se jim podařilo tento případ rozlousknout. Vozítka si „vypůjčili“ dva nezletilí pachatelé, u kterých se také koloběžky nacházely. Zanedlouho mohli tedy policisté dvě koloběžky v hodnotě přesahující šest tisíc korun vrátit šťastným majitelům, avšak jedna z odcizených na svého majitele stále čeká. V souvislosti s tímto případem hledáme majitele freestyle koloběžky a žádáme ho, aby se dostavil na obvodní oddělení v Blansku nebo nás telefonicky kontaktoval na tel. č. 974 631 396.

Policisté upozorňují, že nelze vždy spoléhat na takovéto šťastné konce. Abychom se vyhnuli zbytečným nepříjemným překvapením, měli bychom si na své věci dávat pozor a co nejvíce ztížit potencionálním zlodějům možnost nás okrást.

por. Mgr. Lenka Petrželková, 31. července 2024


 

vytisknout  e-mailem