Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nevadilo jí, že má zákaz řízení motorových vozidel

LIBEREC - V sobotu 3. února 2018 kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby v ulici Na Svahu Škodu Octavii. Řidička neměla za volantem co dělat. 

Uplynulý víkend, v sobotu 3. února 2018 v odpoledních hodinách vykonávali policisté z oddělení hlídkové služby hlídkovou činnost v centru Liberce. Krátce před půl třetí hodinou si v ulici Na Svahu povšimla hlídka jedoucího osobního motorového vozidla Škoda Octavia. Policisté se rozhodli vozidlo předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat. Řidičku vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla. Žena však předložila policistům pouze doklady k vozidlu a tvrdila hlídce, že jiné doklady u sebe nemá. V zápětí pochopila, že zapírat policistům nemá v tomto případě žádnou cenu, a sdělila jim, že neměla za volantem co dělat, kdy má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel.

Tato informace se policistům následně kontrolou v policejních evidencích potvrdila. Zákaz řízení všech motorových vozidel ji vyslovil Okresní soud v Liberci s platností do listopadu 2018. Policisté ženě zakázali další jízdu a musela je následovat na policejní služebnu obvodního oddělení Liberec - Centrum. Ještě před tím si vozidlo řádně zajistila proti odcizení a pohybu, kdy bylo odstaveno tak, že netvořilo žádnou překážku v silničním provozu.

Na obvodním oddělení policisté podrobili řidičku orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Zrovna tak byl i negativní u řidičky provedený orientační test na drogy.  Policisté 34leté ženě z Liberecka sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", za který ji nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

5. 3. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem