Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevděčník kradl v chatě známého

LOUNY - Obviněn ze čtyř trestných činů; S třemi promilemi řídil; Loupež  

Obviněn ze čtyř trestných činů

Dvaapadesátiletého muže z Prahy stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování hned ze čtyř trestných činů. Trestného činu krádeže se dopustil tím, že z rekreační chalupy v Buškovicích na Podbořansku, kde měl od známého povoleno dočasně bydlet, odcizil LCD televizor, síťovou anténu, notebook a další věci. Dále má na svědomí i trestný čin neoprávněného užívání cizí věci, neboť bez svolení majitele opakovaně používal a řídil jeho vozidlo. Dokonce jej v Praze neoprávněně užíval i k přespávání, až byl v minulých dnech v uvedeném vozidle kontrolován a následně zadržen pražskými policisty. Obvinění z dalších dvou trestných činů - řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí si vyslechl proto, že není držitelem žádného řidičského oprávnění a přesto vůz řídil a dále proto, že má rozsudkem Obvodního soudu Praha 2, s nabytím právní moci dne 28. března 2009, uložen zákaz řízení motorových vozidel na dva roky. Další vyšetřování obviněného probíhá na svobodě.

S třemi promilemi řídil

Ve čtvrtek nad ránem kontrolovali policisté v lounské Frotzlově ulici osobní vůz zn. Renault 19. Jeho řidič nejen že nepředložil řidičský průkaz, ale z dechu mu byl cítit alkohol. Následnou lustrací policisté zjistili, že se jedná o třicetiletého muže z Lounska, který má vysloven zákaz řízení. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté nejprve naměřili 3, 05 promile, po cca půlhodině 2, 90 promile alkoholu v dechu. Když vystřízlivěl, sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření hned te tří trestných činů: maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn na svobodu.

Ženu chtěli oloupit

Policisté vyšetřují trestný čin loupeže, ke kterému došlo ve čtvrtek, krátce před půlnocí, v lounské ulici Pionýrů. V těchto místech sledovali 45letou ženu  tři mladíci, když se vracela z práce domů. Poškozená si jich všimla a když zjistila, že jeden z nich za ní utíká, dala se také do běhu. Útočník ji však dostihl a snažil se jí vytrhnout kabelku. To se mu nepodařilo, tak ženu strhl na zem a o kabelku se s ní začal přetahovat. Během celého přepadení volala poškozená o pomoc, když nějaký muž zakřičel na pachatele z okna a ten svého  jednání zanechal a bez kořisti z místa utekl. Poškozená si po útoku stěžovala na bolest v pravém lokti a koleně. Lékařské ošetření odmítla. Policie po pachateli intenzivně pátrá.  

vytisknout  e-mailem