Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevítaný dárek

CHOMUTOVSKO - Noc před Štědrým dnem strávil v cele; V opilosti převrátil čtyřkolku. 

Nechtěný „dárek“ si přímo na Štědrý den od policistů převzal 26letý muž z Jirkova. Obdržel totiž usnesení o zahájení trestního stíhání, kterým ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže.

Večer před Štědrým dnem se měl mladý muž vydat do supermarketu v Jirkově a z regálů na prodejně odcizit dva kosmetické balíčky a náhradní hlavici k mopu, vše v celkové hodnotě přes 700 korun. Za zboží platit nemínil, a když bez jeho úhrady prošel pokladnami, zastavil ho pracovník ostrahy. „Nákup za pět prstů“ tak samozřejmě musel vrátit a následovalo zadržení přivolanými policisty.

Po noci strávené v cele byl dotyčný Jirkovan vyšetřovatelem obviněn ze zmíněného trestného činu. Tento postup znal muž již z minulosti, za obdobné jednání byl totiž už dříve odsouzen, a to dokonce k desetiměsíčnímu trestu odnětí svobody. Z vězení byl propuštěn v říjnu roku 2019. Nyní mu hrozí, že by se tam mohl vrátit na mnohem delší dobu. Za krádež v době vyhlášeného nouzového stavu totiž podle zákona hrozí v krajním případě až osmiletý trest.

 

V opilosti převrátil čtyřkolku

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si svým počínáním „vysloužil“ 48letý muž z Lounska. Ten pár dní před Vánocemi zřejmě notně posilněný alkoholem usedl za volant tzv. čtyřkolky zn. Bashan a projížděl s ní po komunikaci na chomutovském sídlišti. Řízení motocyklu však právě v důsledku opilosti nezvládl a předním kolem narazil do zadní části zaparkovaného vozidla zn. Renault. Po střetu se motocykl převrátil a jeho řidič skončil na vozovce. Přitom utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na vyšetření do nemocnice.

Přivolaní dopravní policisté tomuto hazardérovi v dechu naměřili kolem 2,5 promile alkoholu. Navíc zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění a motocykl není registrovaný.

Škoda na nabouraném osobním vozidle byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun.

Za popsané jednání hrozí podezřelému v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 4. ledna 2021

vytisknout  e-mailem