Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nevlídný podzim přináší sníženou viditelnost

NÁCHODSKO – Také mokré silnice víc kloužou. 

Policisté z náchodského dopravního inspektorátu v posledních několika dnech zaznamenali zvýšení dopravních nehod v souvislosti se změnou počasí v opravdové nevlídné podzimní dny. Účastníci silničního provozu by si měli opět zvyknout, že se začíná dříve stmívat a déšť či mlha také snižuje viditelnost. Další skutečností je, že mokrá vozovka podstatně prodlužuje brzdnou dráhu.

Zda na včerejší nehodu dvou osobních vozidel a chodkyně vedoucí kolo měly vliv i tyto faktory, anebo její příčinou  byla jen pouhá nepozornost, nyní dále vyšetřují náchodští dopravní policisté. Nehoda se stala v 8.50 v Jaroměři na ulici Svatopluka Čecha, kdy řidička osobního vozu VW Golf ve směru jízdy od Josefova zastavila před přechodem pro chodce a dávala přednost chodkyni, vedoucí jízdní kolo. Ovšem řidič za ní, jedoucí ve vozidle VW Passat, nestačil včas a bezpečně zareagovat a zezadu narazil do zastavujícího automobilu. Stojící vůz náraz posunul vpřed a ten přední částí narazil do přecházející chodkyně.  Chodkyně byla po lékařském vyšetření propuštěna bez zranění a nehoda tak naštěstí skončila pouze s hmotnými škodami. Alkohol byl u zúčastněných vyloučen dechovými zkouškami, technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Provoz v místě nehody až do ukončení zadokumentování dopravní policií řídili kyvadlově příslušníci městské policie. Celková hmotná škoda na obou vozidlech a jízdním kole byla předběžně vyčíslena na 30.000 korun.

Veškeré okolnosti nehody a její zavinění jsou nyní předmětem šetření dopravních policistů. Ti zároveň dodávají podzimní rady pro řidiče i chodce: „Řidiči jezděte opatrně, za snížení viditelnosti a na mokru snižte rychlost vozidla. Chodci, buďte vidět, své životy a zdraví chraňte reflexními prvky a myslete na to,  že řidič potřebuje k zastavení dostatek času.“

por. Mgr. Eva Prachařová
26. 10. 2018 v 10.30

Odkazy do noveho okna

Auto vs. chodec

Jaroměř 25.10.2018 

Detailní náhled

Auto vs. chodec

Jaroměř 25.10.2018 

Detailní náhled

Auto vs. chodec

Jaroměř 25.10.2018 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem