Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nevolnost muže využila k jeho okradení

LIBEREC - Zlodějku již policisté ztotožnili. 

Chování, které se mezi lidmi občas objevuje, lze mnohdy nazvat "hyenismem". Dokazuje to i událost, která se stala minulý pátek, 27. července, v obchodním centru Forum. V přízemí centra, poblíž pánských toalet, se 75 letému muži udělalo nevolno. Místo pomoci se tam ale objevila žena, která toho náležitě využila. Z tašky, kterou držel v ruce, mu vytáhla peněženku, ve které měl  šest set korun a zmizela.
Policisté ihned po oznámení zahájili šetření, v souvislosti s kterým rovněž zhlédli záznamy na bezpečnostních kamerách. Na jejich základě se jim podařilo ztotožnit zlodějku. Tou je 51 letá žena z Hradce Králové, které již policisté sdělili podezření z přečinu krádeže. Do čtrnácti dnů se dozví, co jí za nemorální a trestním zákoníkem popsaný čin, hrozí.

Ale ani další případ není o nic víc morálnější.  Ten samý den byla okradena i žena s kočárkem. I ona se pohybovala v obchodním centru Forum, v oddělení potravin. Její chvilkové nepozornosti kdosi též využil a z kapsy bundy jí vytáhl  peněženku s doklady a osmi tisíci na hotovosti. To ale nebylo vše. Neznámý lapka odřízl i popruh přídavné tašky od kočárku, kterou měla žena přes rameno a ukradl i ji. Tašku pak žena našla odhozenou u vchodu obchodního centra, kupodivu i s věcmi.  Zřejmě v ní nebylo nic tak zajímavého, co by se zloději hodilo, zejména asi peníze.
Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec město.

 

Vlasta Suchánková
tiskova.krplb@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem