Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nevybíravě přepadával starší ženy

BRNO: Mladý muž strhával seniorkám kabelky, nyní tráví svůj čas ve vazební věznici. 

Brněnští kriminalisté z prvního oddělení, kteří se věnují vyšetřování násilné trestné činnosti, objasnili další loupežená přepadení. Podezřelým je tentokrát devětadvacetiletý muž z Brna, jehož obětmi byly starší ženy. Mladý muž má od srpna na svědomí nejméně čtyři případy. Vzhledem k tomu, že podezřelý na první pohled působil vcelku seriózním dojmem, nebylo složité navázat se seniorkou kontakt. Ženy tak buď nejprve oslovil, třeba s žádostí o pomoc při hledání čísla domu anebo je přímo zezadu napadl.
 
Například čtyřiaosmdesátiletou paní v ulici Šumavské následoval do domu, kde se u schránek začal vyptávat na jednu obyvatelku. Poté k ženě přistoupil a s výhružkou, že ji zabije, po ni požadoval vydání peněženky. Seniorka začala křičet o pomoc, načež jí pachatel zakryl ústa rukou a snažil se ji strhnout kabelku z ramene. V tomto případě byl muž vyrušen kolemjdoucí a tak kabelku odhodil a z místa utekl. Žena utrpěla drobné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.
 
V dalším případě napadl šestasedmdesátiletou ženu při odemykání vchodových dveří domu v ulici Plovdivské. Sebral jí kabelku, přičemž seniorku strhl na zem. Naštěstí žena utrpěla jen drobné zranění.
 
Celkem tak muž způsobil ženám škodu necelých dvacet tisíc korun a všechny při napadení lehce poranil. Nyní čelí obvinění z loupeže a hrozí mu až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.
 
Zvukový záznam: 2310.mp3
 
por. Andrea Straková, 23. října 2015

vytisknout  e-mailem