Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevybral ani korunu

DĚČÍN - a dále: Automobil nezaplatil; Couvání se moc nepovedlo; Vandal ve vlaku 

Podezření z krádeže a neoprávněného opatření platební karty si v sobotu na služebně v Krásné Lípě vyslechl čtyřiadvacetiletý mladý muž. O to se zasadil tím, že nedávno na návštěvě u jedné místní obyvatelky zmocnil peněženky, ve které se nacházela kreditní karta. Pomocí té se pak několikrát vybrat hotovost z bankomatu, naštěstí však neuspěl. Uspěli ale policisté, kteří jej dopadli. Nyní nad ním visí hrozba až tříletého vězení. To proto, že za takový čin byl v nedávné době trestán.
 
 
Automobil nezaplatil
 
Obviněni z trestného činu podvodu čelí od konce tohoto týdne třiadvacetiletý muž z Děčína. Nedávno si měl od další osoby zakoupit vozidlo v hodnotě dvě stě padesát tisíc korun s tím, že na základě řádně uzavřené kupní smlouvy se zavázal uhradit částku do sedmi dnů na účet prodávajícího. To ale neučinil a navíc přestal komunikovat. Případ tedy museli začít řešit policisté. Nyní mladíkovi hrozí až pětileté vězení.
 
 
Couvání se moc nepovedlo
 
Se stojícím Fordem se včera ve večerních hodinách V Podmokelské části Děčína střetl při couvání z kóje šikmého stání čtyřiačtyřicetiletý řidič Škodovky. Krátce nato byl zadržen policisty, když své vozidlo zaparkoval opodál. Při následné dechové zkouše vyšlo najevo, co asi při srážce mohlo sehrát svou významnou roli. Displej přístroje při opakované aplikaci totiž vykázal kolem dvou promile. Nyní se výtečník ve zkráceném přípravném řízení zodpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky, za kterýžto přečin je možno udělit trest až ročním odnětím svobody.
 
 
Vandal ve vlaku
 
Velmi nepěkné věci se odehrály ze soboty na neděli v nočním rychlíku během jízdy z Prahy do Děčína. Jakýsi lump-vandal v jednom kupé potrhal sedačky, demontoval opěradla a ze zdi vyrval odpadkový koš i se stolečkem. Tímto jednáním způsobil drahám škodu ve výši přes pět tisíc korun. Případem se zabývají policisté z železničního oddělení.
 
 
 
 
 
5. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem