Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevydařený lup

LITOMĚŘICKO – Spící zloděj zadržen v zahradní houpačce… 

Kuriózním případem se zabývali v uplynulých dnech policisté v Litoměřicích. Devatenáctiletý mladík vnikl po přelezení zdi na zahradu rodinného domu v Litoměřicích, kde z neuzamčené zahradní kůlny odcizil několik lahví alkoholu a různé potraviny. Dále na druhé části zahrady vypáčil dveře do zahradního domku, který prohledal. Poté svůj lup na místě zkonzumoval a usnul v zahradní houpačce. Ze spánku byl probuzen hlídkou policistů a dále již putoval na služebnu, kde se ukázalo, že za obdobné jednání byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen  a potrestán. Za své jednání si recidivista „vysloužil“ další sdělení podezření pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Bylo otevřeno

Oznámení o krádeži kabelky s osobními věcmi přijali policisté z Roudnicka. Oznamovatelka z důvodu vysokých teplot větrala a ponechala otevřené dveře do svého bytu, čehož pravděpodobně využil neznámý pachatel, který se zmocnil kabelky uložené na botníku za dveřmi. Škoda je vyčíslena na 2 800 korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Teplé počasí je spojeno s častým větráním a právě otevřených oken a dveří využívají někteří lapkové k snadnému získání kořisti. Proto je důležité pamatovat především na dveře a okna v přízemí a při odchodu z obydlí nenechávat okna otevřená ani tzv. ventilaci, která bývá zloději často překonána. V letních měsících loňského roku jsme zaznamenali několik případů krádeží věcí z domů, kdy zloděj využil právě otevřených či pootevřených oken. Nezapomínejte také na sítě do oken, které hmyz zastaví, ale zloděje ne!

Auto není trezor

Koncem uplynulého týdne přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži věcí z vozidla. Pachatele pravděpodobně navnadil pohled přes okénka vozu, kde se nacházela kabelka s obsahem peněženky a automobilové navigace. Po rozbití skleněné výplně okénka se uvedených věcí zmocnil. Poškozený, který opustil vozidlo pouze na několik minut, vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté doporučují nenechávat na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolovat uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!

Litoměřice, 1. 8. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem