Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevydařený lup

LITOMĚŘICE – Kabely neodnesl; Řidiči zapomínají, že auto není trezor 

Kabely vedoucí k nefunkčnímu veřejnému osvětlení v Terezíně si chtěl v úterý odnést 30letý muž z Bohušovic nad Ohří. Na dvou místech odstřihl kabely v hodnotě 3 tisíc korun. Byl zadržen na místě činu a následnou kontrolou policisté zjistili, že není v tomto oboru nováčkem. Za obdobný skutek byl v nedávné době pravomocně odsouzen. Za trestný čin krádeže mu hrozí až tříleté vězení.
 

Řidiči zapomínají, že auto není trezor
Ve středu v odpoledních hodinách se vloupal neznámý pachatel do dvou osobních vozidel zaparkovaných u lesa poblíž Lovosic. Za použití násilí vnikl do vozidel a odnesl si bohatou kořist. Kromě příručních zavazadel, peněženek, mobilních telefonů, dokladů a platebních karet mu zde poškození zanechali i finanční hotovost. Celková škoda je vyčíslena na více jak 100 tisíc korun. Pro vysokou škodu hrozí neznámému pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.
Jak snížit riziko krádeží? Nenechávejte ve vozidlech cenné věci na viditelném místě a před opuštěním svého auta důkladně zkontrolujte uzavření všech dveří a oken včetně střešního. K parkování využívejte vyhrazená parkoviště. Snížíte riziko krádeže věcí z automobilu nebo odcizení vozidla.
 

Prázdná králíkárna
Na dvůr domu v Lovosicích vnikl v noci na středu neznámý pachatel. Přelezl vrata vedoucí na dvůr, následně po odstranění zámku vnikl do králíkárny, odkud odnesl tři králíky v hodnotě 900 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

4. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem