Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevydařený lup

LITOMĚŘICE – Vyrušil ho pejskař; Alkohol za volant nepatří; Krkavčí otec 

V úterý ve večerních hodinách překazil náhodný svědek nezákonné jednání 20letého muže z Litoměřic. Na odstavném parkovišti v Litoměřicích byl mladík vyrušen mužem, který byl na procházce s pejskem, právě když se snažil odcizit kola ze zaparkovaného vozidla. Navíc na místo krádeže přijel ve vozidle, které zde při rychlém útěku zanechal. Na základě intenzivní činnosti se podařilo litoměřickým kriminalistům hned následující den mladíka vypátrat. Zjistili, že kromě toho, že si chtěl přivlastnit kola z cizího vozidla, také řídil, ač má vysloven také zákaz řízení všech motorových vozidel. K činu se doznal a z rukou kriminalistů si převzal obvinění hned pro dva přečiny. Jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.
 

Alkohol za volant nepatří
Při řízení traktoru značky Zetor byl ve středu v centru Roudnice nad Labem kontrolován 63letý muž. Vykazoval známky požití alkoholických nápojů, což potvrdila i dechová zkouška, kterou zprvu odmítal podstoupit. Na místním oddělení policie posléze nadýchal 1,13 promile. Následující den mu policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

Krkavčí otec
45letý muž z Roudnicka od dubna 2009 do současné doby neplatí výživné na svou nezletilou dceru. Ačkoliv mu tato povinnost vyplývá přímo ze zákona o rodině a byla mu stanovena rozsudkem soudu, dluží na výživném již 72 tisíc korun. Tento týden si proto převzal z rukou policistů podezření pro přečin zanedbání povinné výživy. Podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

4. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem