Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevydařený lup

LITOMĚŘICE – Zachtělo se mu cizích peněz; Okradl spícího; Otrlost zlodějů nezná mezí… 

Jedenatřicetiletý recidivista z Lounska navštívil na sklonku uplynulého týdne areál jedné firmy na Libochovicku. S nekalými úmysly vnikl nepozorovaně do neuzamčených šaten zaměstnanců, které prohledal a z odložených peněženek odcizil přes tři tisíce korun. Při odchodu z areálu byl spatřen a zadržen místními pracovníky, kteří ho předali přivolaným policistům. Následná kontrola ukázala, že se jedná o známého recidivistu, který se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl za obdobný čin v posledních letech pravomocně odsouzen a potrestán. Ještě téhož dne mu bylo sděleno podezření pro trestný čin krádeže a v případě soudem uznané viny hrozí podezřelému až tříleté vězení.

Okradl spícího

Počátkem tohoto roku jsme přijali oznámení o krádeži v jedné z restaurací v obci Úštěk. Chvilkového spánku jednoho ze zákazníků využila tehdy neznámá osoba, která si přivlastnila ze stolu volně odloženou peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a mobilní telefon. V těchto dnech byl případ objasněn. K činu se doznal teprve 19letý muž z Úštěcka, který byl obviněn z trestného činu zatajení věci. Část věcí se podařilo zajistit a vrátit původnímu majiteli.

Otrlost zlodějů nezná mezí…

Oznámení o krádeži nářadí a stavebního materiálu přijali policisté v Roudnici nad Labem. Neznámý pachatel pravděpodobně využil nestřeženého okamžiku a věcí odložených na ulici před domem se nepozorovaně zmocnil. Škoda je vyčíslena na více než 10 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem