Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nevydařený obchod za 285 tisíc korun

JIČÍNSKO - Kriminalisté pátrají po asi čtyřicetiletém podvodníkovi 

Jičínští kriminalisté pátrají po neznámém, asi čtyřicetiletém muži, který v lednu loňského roku prodával na jednom z internetových portálů pod jménem Peter Slováček databázi e-mailových adres. Jeho nabídka zaujala staršího muže z  Novopacka, který si od něj databázi zakoupil.
 
Od té doby spolu uzavřeli ještě několik bezproblémových obchodů. Zlom nastal v  prosinci loňského roku. Tehdy se krátce před Vánocemi Slováček opět ozval, tentokrát s výhodnou nabídkou erotických pomůcek, převážně vibrátorů. Cena byla opravdu zajímavá, a tak si "plácli". V tomto případě chtěl ale Slováček uhradit zboží předem. Jednalo se o částku 285 tisíc korun. Muž mu věřil, a tak peníze zaslal. Jakmile je však Slováček obdržel, začaly komplikace. Zboží totiž v daném termínu nedodal. Nejdříve se vymlouval, že se zpozdilo, a poté přestal komunikovat úplně. Podvedený muž čekal ještě do ledna letošního roku, a když zboží ani peníze neobdržel, oznámil vše na policii.
 
Během šetření kriminalisté zjistili, že se muž za Petera Slováčka pouze vydává, i když skutečný Peter Slováček měl s podvodníkem také co do činění. I on se s ním seznámil prostřednictvím internetu, kde sháněl výhodnou půjčku. Ozval se mu jistý Sepora, který mu slíbil, že mu peníze půjčí, ale jako protihodnotu po něm požadoval založení účtu, ke kterému bude mít i on dispoziční právo.
 
Slováček mu vyhověl a účet si založil. Nechal si vystavit dvě platební karty a jednu i s PIN kódem a veškerými písemnostmi k účtu předal Seporovi. Od té doby s účtem disponoval výhradně podvodník Sepora. Nechával si na něj zasílat peníze, a to i od podvedeného muže z Novopacka, a rovněž z něj i hotovost vybíral. Hlavně v Praze v Horních Počernicích, v Náchodské ulici, kde ho několikrát při výběru peněz zachytil kamerový systém.
 
Muž je ve věku kolem 40 let, asi 175 až 180 cm vysoký, silné postavy, má kulatý obličej a tmavé, na krátko střižené vlasy.
 
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k jeho osobě mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 101.

nprap. Hana Klečalová
15. června 2012 v 14:14

Odkazy do noveho okna

Sepora 2

Sepora 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem