Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nevydržel a znovu usedl za volant

CHRUDIMSKO – Řídil s „čerstvým“ zákazem řízení a navíc měl i drogy ve vozidle. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Pardubického kraje, kteří prováděli v pondělí 21. srpna 2023 hlídkovou činnost v obci Kočí, si v odpoledních hodinách všimli jedoucího vozidla zn. Citroen C3. Díky osobní a místní znalosti měli podezření, že by vozidlo mohl řídit řidič s platným zákazem řízení. Za vozidlem se vydali a za pomoci světelných a zvukových výstražných znamení chtěli řidiče zastavit. Ten ale na pokyny k zastavení nereagoval, sešlápl plyn a snažil se hlídce ujet. Po pár set metrech ale pronásledování zastavením vozidla skončilo.

Policisté za pomoci donucovacích prostředků „přiměli“ řidiče k vystoupení z vozidla. Lustrací osoby zjistili, že se skutečně jedná o čtyřiatřicetiletého muže, který pro policisty nebyl nikým neznámým. V minulosti se s ním již několikrát setkali. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která vyšla negativně, a dále k provedení drogového testu, který ale okamžitě odmítl stejně tak jako lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. O tom, že má platný zákaz řízení motorových vozidel od 1. srpna 2023, věděl a k řízení vozidla se doznal. Policisté navíc ještě ve vozidle objevili sáček se sušenou rostlinou. Podle řidiče se mělo jednat o marihuanu.

Policisté muže zadrželi a po provedení dalších úkonů ho umístili do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. O dva dny později 23. srpna 2023 byl chrudimským okresním soudem uznán vinným a odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 10 měsíců nepodmíněně a trestu zákazu řízení motorových vozidel na dobu 2 let.  

Na chrudimské služebně skončila i 26letá spolujezdkyně, která se přiznala, že měla u sebe 2 sáčky s bílou a jeden se žlutou neznámou krystalickou látkou. Policisté se případem i nadále zabývají a obsah sáčků s neznámou látkou zaslali k odborné expertize.

31. srpna 2023
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem