Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nevzpomíná si, že kradl

HODONÍNSKO: Policisté vypátrali zloděje narkomana. 

Hodonínským policistům se podařilo objasnit několik případů krádeží, které má na svědomí osmatřicetiletý drogově závislý muž. Z výčtu jeho skutků uvádíme například vykradenou zahradní chatku v zahradní kolonii Mutěnka u Hodonína. V říjnu letošního roku přelezl oplocení zahrádky. Na chatce samotné pak vypáčil vstupní dveře a odcizil různé zahrádkářské potřeby, nářadí a jídlo v celkové hodnotě přesahující 5000 korun. Na svědomí má také říjnové vykradení garáže v Hodoníně. Po vypáčení zámku se dostal dovnitř garáže, odkud ukradl svěráky, elektronářadí, sadu klíčů a další věci. Nepohrdl ani zahradním nářadím a jízdním kolem. Majitelům napáchal škodu v celkové hodnotě 10tisíc korun. V červenci se také dopustil vloupání do osobního vozidla v Hodoníně. Do zaparkovaného auta se dostal po rozbití skla dveří kamenem. Vzniklým otvorem pak odcizil autorádio a způsobil škodu ve výši 4000 korun. O jeho zatím posledním skutku jsme informovali nedávno.

Policisté všechny případy zdokumentovali a vyhodnocením všech nalezených stop a zjištěných poznatků dospěli k závěru, že je má na svědomí právě tento muž. Ke krádežím se také policistům přiznal. Ovšem kromě případu vykradeného auta, který si nepamatoval. Jak sám uvedl, musel být pod vlivem drog a krádež spáchal pod jejich vlivem a vůbec si není vědom, že by tam byl. O jeho vině však svědčila nalezená biologická stopa, která na 100% potvrdila jeho přítomnost na místě činu.

Protože byl v minulosti již za krádeže odsouzen, tak mu nyní za trestný čin Krádeže u soudu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 31. 12. 2013

vytisknout  e-mailem